13 Ocak 2010 Çarşamba

TİRAMİSU



1 Paket pasta tabanı
2,5 su bardağı su
3 çorba kaşığı nescafe
3 çorba kaşığı şeker

Su, nescafe ve şeker kaynatılır.
Pasta tabanı ikiye ayrılır,
İki kek de kaynatılmış nescafe ile ıslatılır.

Muhallebisi için
Yarım litre süt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Bir paket Labne peynirinin 4/3’ü
Kakao

Un ve şeker süte ilave edilerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Pişince ocakdan indirilir, labne peyniri ilave edilir ve iyice karıştırılır.
Sonra bu karışımın yarısı ıslatılmış ilk kekin üzerine sürülür.
Islatılmış ikinci kek üzerine konulur, yalnız ıslatılmış olduğu için dikkatli olun parçalanabilir.
Kalan muhallebi ile pastanın her tarafı sıvanır
Pastanın üzerine çay süzgeçi ile bolca kakao serpilir
Soğudukdan sonra ikram edilir.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Delfina ; dedi ki...

offff,muhallebi nasıl leziz görülüyor,ellerine sağlık Güngörcümmm...

birdutmasali dedi ki...

işte buna çok zaafım var !!!
:))))
ama yıllık bakım asla müsade etmiyor :(

Hamiyet dedi ki...

Uff sabah sabah beni baştan çıkartıyorsun bu lezzeti sunarak haberin olsun :)
Güzel bir gün diliyorum canım...
Sevgilerimle...