2 Ocak 2013 Çarşamba

2013 tum hayellerin gerçeklestigi bir yil olsun

Canimin Içi son 10 yildir hep ayni dostlari ile  karsiliyor yeni yili.  
Her ne kadar bir yildir burada olsam da, Aralik ayinin sonunda geldigim için, son  2 yildir ben de dahil oluyorum bu gelenekselesmis yilbasi kutlamasina.
  

Toplanma yerimiz sevgili Mari ve Andres´in Huesca / Jaca´daki bu sirin evleri.


Geçen yilki kutlamaya giderken  sadece iki kisiyi taniyor oldugum ve dil de bilmdigim için, " nasil geçecek acaba bu gece " diye dusunmustum yol boyunca.  Oysa bu kez arkadaslarin bir çogunu uzun suredir gormedigim için hepsini çok ozlemis olarak gittim Jaca´ya. 
Fotograflara bakip da “ arkadaslar” deyisime sasmayin sakin. Çunku burada yaslanmak diye bir sey yok. Herkes son nefesine kadar hayattan keyf almaya bakiyor ve hepsi kendisini yeterince genç hissediyor. Aramizdaki yas farkina ragmen hiç sikilmadan geçen yil oldugu gibi yine son derece guzel bir gece geçirdim. 


Burada butun ozel gun ve gecelerde baslangiç için deniz urunleri, ana yemek olarak da kuzu tercih ediliyor.   Deniz urunleri bana uzak lezzetler olsada, Mari herzaman oldugu gibi yine çok sahane bir sofra donatmisti konuklari için.   Ek olarak ben de bizim mutfagimizdan bir kaç çesit yapip goturdum. Turk mutfagini hepsi çok sevdigi için begenerek yediler.
Karides

Deniz salyangozu
Fotografi uzerini tiklayarak buyutebilirsiniz. :-)

Midye

Istakoz
Baslangiç olarak sunulan bu dort çesiti benim disimdaki herkes buyuk bir istahla yedi. 

Benim hazirladigim tavuklu kornisonlu salata,


Mercimek koftesi

ve piyaz.


Daha sonra çorbaya geçildi. Kasede suzme mercimek çorbasi gibi duran bu çorbayi,  aslinda patates ve pirasadan yapmis Mari ve çok lezzetliydi.


Firinda pisirdigi kuzuyu yaninda marulla servis etti.

  




Tatli olarak tramisu ve peynir tatlisi yapmisti.
Peynir tatlisini, yine kendisinin yaptigi frambuaz sosu ile servis etti.

Bu cevizli kayisi sandviçlerini de ben hazirlamistim.

  
Ispanya´nin vazgeçilmez tatlisi  turronlar. Daha onceki bir yazim da daha belirttigim gibi, bizim tahin helvamiz gibi, ama burada bademden yapiliyor ve çok çesidi var.

Bu da baska bir çesiti.

Ve sans uzumleri. 

Burada  12 uzum denilen bir inanis var. Hani biz yeni yila 10 saniye kala geriye saymaya baslariz ya, burada da once bir dilek tutuluyor. Sonra televizyindan ya da radyodan takip edilerek, yeni yila 12 saniye kala bu dilegin kabul olmasi niyeti ile, her saniyede bir uzum yutuluyor. Hiç bir batil inanci atlamadan yapan ben, bu inancida keyifle yerine getirdim tabiki. 

Veeeee  saatler 24:00´i gostermeye basladi. Iste kucaklasmalarimizdan bir kaç kare.
Mari ve ben.




Canimin içi ve Andres

 
Sara ve Manuel


 Encarna ve Primitivo

Ben her yil evimizin sokak kapisinin onunde,  bolluk  ve bereket getirdigine inandigim için nar kirarim. Bu yilda kucaklasmalardan sonra  aldim narimi kirdim bir posetin içinde.  

Tum sevdiklerim ve ulkem için dualar ettim. Allahima once verdigi hersey için sukurlerimi gonderdim, sonra yeni  isteklerimi siraladim :-)

Sonra,  " Eve goturdum bir tane, açtim baktim bin tane " hesabi, ben boldukce adeta çogalan narimi paylastirdim tum arkadaslara. Onlarda dilek tutarak yediler. Umarim hem benim, hem onlarin, hem bu yaziyi okuyanlarin, hem de bu yaziyi okumayanlarin, kisacasi herkesin kalbinden geçirdigi tum guzel niyetler gerçek olur.  Rabbim hepimizin dileklerini, dualarini kabul etsin.


Saglik, huzur, mutluluk, ask,  baris ve para hepimizi bulsun.
Yeni yilimiz kutlu olsun, mutlu olsun...

Sevgilerimle,
Gungor Ekinci Saglik