5 Ocak 2012 Perşembe

ISPANYA´DA ILK YENI YIL ( MI AÑO NUEVO EN ESPAÑA)

2012 yilina benim için oldukca degisik bir ortamda, çok guzel ve degerli arkadaslarla, keyifli bir yilbasi gecesi geçirerek girdim.
Sadece iki kisiyi taniyor oldugum ve dil de bilmdigim için, " nasil geçecek acaba bu gece " diye dusunmuyor degildim açikcasi. Ama Mari ve Andres´in bizi Turk misafirperverligi ile agarlamis olmasi, Sara´nin esprileri, Alisya´nin iyi niyetli konusmalari, Belen´ in guzel yuzu, Carlos´un tuhaf sakalari :-) , ve en onemlisi hepsinin guler yuzu ve beni anlamaya çalisma çabalari sayesinde cok, gerçekden çok guzel bir gece geçirdik. ( Mari, sol bastaki guzel bayan).

Mari ve Andres esimin cok eski dostlari olup Huesca Sabiñanigo da yasiyorlar. Dugunumuz için Istanbulá da gelmislerdi. Hatta Mari dugunden once iki kez daha gelmisti Istanbula. Sanirim bu nedenle olacak, Mari´yi gorunce birden gozlerim doldu. Sanki Turkiye´den bir dostumu gormus gibi hissettim kendimi.


Misafir kaldigimiz sirin ev



Hani biz yeni yila 10 saniye kala geriye saymaya baslariz ya, burada da 12 uzum denilen bir inanis var. Once bir dilek tutuluyor. Sonra yeni yila 12 saniye kala bu dilegin kabul olmasi niyeti ile, her saniyede bir uzum yutuluyor. Hiç bir batil inanci atlamadan yapan ben, bu inancida keyifle yerine getirdim tabiki.
Mari ogle, aksam ve ertesi gunun ogle yemegi için yilbasi gecesine ozel geleneksel menuler hazirlamisti sagolsun. Karidesi gosmeye bile dayanamadigim için yiyemedim tabiki. Ama onun disindaki diger tatlar cok cok degisik ve lezzetliydiler benim için.

Ogle yemeginden sonra Huesca´nin baska bir koyu olan Jaca´ya gittik. Burasi ayni zamanda Mari´nin de dogdugu ve gecliginin gectigi koy.
Cok kucuk ve cok sirin, maket gibi adeta. Ayrica Uluslararası Üniversite Sporları, Üniversiteler arası kış sporları organizasyonlari için Jaca, 1981 ve 1995 yıllarında iki kez ev sahipligi yapmistir.

Sabiñanigo´da Andres´in koyu ve harika bir doga manzari var. Insan kendisini kartpostalin içinde zannediyor adeta. Yeni yilin ilk sabahinda Canimin içi ile ilk isimiz kendimizi bu essiz manzaranin huzurlu kollarina birakmak için sabah yuruyusu yapmak oldu. Cigerlerimize bolca oksijen depoladik esimle.

Mari´nin dogdugu ve gençliginin geçtigi ev








Bu kapidaki figurlerde cinsellik, baris, doga, zitliklarin esitligi gibi seyler anlatiyor.







Boyle poz veren koyunlari daha once hiç gormemistim.
Yilbasi yemegi ne kadar onemli ise, ertesi gunun ogle yemegide o kadar onemliymis. Yuruyus sonrasi aksamki grup ogle yemegi için tekrar bir araya geldik. Yine gayet eglenceli geçen ogle yemegimizden sonra evimize donmek uzere yola koyulduk. Burada yolculukda çok keyifli oluyor. Çunku yolun uzunca bir kisminda Pirene Daglari tepelerine kar yagmis harika manzarasi ile yolculugunuza eslik ediyor.

Huesca uç kelime ile soyle anlatilir sanirim : Sirin, guvenli, sakin.

Bu arada hemen belirteyim soz vermis oldugum gibi yeni yilin ilk dakikalarinda, disari çikip, gokyuzune bakip, hepimiz için dua ettim ve Allaha sundugu hersey için sukrettim.

Tum dileklerimizin kabul olmasi dilegi ile hepinize sevgilerimi gonderiyor mutlu senler diiyorum.
Gungor Ekinci Saglik

Not: Fotograflari yuklemek çok cok zor oldu benim icin. Ve malesef siralari cok karisti. Ama hepsi Jaca ve Sabiñanigo´da çekildigi için yayinliyorum.