3 Ekim 2010 Pazar

KİTAP TAVSİYELERİM VAR

Uzun süredir okuduğum kitapları sizlerle paylaşamadığımı fark ettim. Onun için son okuduğum kitapların, en beğendiğim dördünden bahsetmek istedim bugün.

İlki, Ağustos ayı başlarında tanıştığım blog arkadaşım sevgili Selma hanımın hediyesi olan 101 yazarın 100 sokağı anlattığı, İstanbul Sokakları isimli eser. Hemen belirteyim, yazarlardan ikisi aynı sokağı anlattığı için 101 sokak değil 100 sokak olmuş. Yazarlar sokaklarını anıları ile anlattıkları için 100 sokak 100 anı da diyebiliriz kitapı tanıtmak için.

101 yazardan 25’i kadın; en yaşlısı 1925 en genci 1983 doğumlu. 101 sokaktan 35’i Anadolu yakasında geçiyor.

Kitap genel olarak güzel ama ben en çok Baki Ayhan T. nin anlatımıyla Kadıköy Serasker Sokağını, Cengiz Bektaş dan Üryanizade Sokağını ve Ece Temelkuran’ın anlatımıyla Kuzguncuğu beğendim. Sevgili Selma hanıma nazik hediyesi için bir kez daha teşekkür ederim.


İkinci Kitap Nilda Ferhan Efeçınar 'dan Kuantum Diyarı'nda Kelebekleri Özgürleştirmek.
Yazar kitabında kuantum sayesinde takıntılarından, hayatlarına koydukları blokelerden, endişelerden kurtulan insanları kozasından çıkıp özgürleşen kelebeklere benzetmiş.
Ayrıca Nilda hanım her Cuma saat 22:00 da Skytürk televizyonunda Kuantum sıçramayla ilgili de şahane bir program yapıyor. Kitabı okumanızı ve bu programı da mutlaka izlemenizi öneriyorum. Çok faydasını göreceğinize eminim.

Üçüncü kitap Sandra Anne Taylor' dan Kuantum Başarı Zenginliğin ve Başarının Şaşırtıcı Bilimi

“Düşüncelerinizin ve bütün isteklerinizin gerçeğe dönüştüğünü görmek nasıl bir şey olurdu?” diye yazıyor kitabın arka kapağında.
Sizce nasıl olurdu?
İşte hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek istiyorsanız bu kitabı da mutlaka okumanızı öneriyorum.

Ve son olarak Helen Keller’ın Her Şey Su İle Başladı Hayatımın Hikayesi adlı kitabını öneriyorum.
Helen Keller 1880-1968 yılları arasında yaşamış kör, sağır ve dilsiz Amerikalı bir pedagogdur. Bakan körler, işiten sağırlar ve konuşan dilsizlerle dolu olan bir dünyada o gören bir kör, duyan bir sağır ve kendini ifade edebilen bir dilsiz olmuş.
Onun hayat hikâyesini okuduğunuzda, "zor" yaşamınızı kolaylaştırma gücünün kendinizde olduğunu da keşfedeceksiniz.
Sevgilerimle, Güngör.