31 Ekim 2012 Çarşamba

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası buradaydi

 Ispanyolca hocam geçen gun yanima gelip “ sizin  klasik muzik sanarçilariniz yarin burada konser verecek biliyor musun “ diye sordu. Haberim olmadigini belirtip “ ama gitmeyi çok isterdim “ dedim.

Eve gelir gelmez esime “ biliyor musun, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası  (İDSO) burada konser verecekmis,  hiç haberimiz olmadi,  gitmeyi çok isterdim, ne yapsak, bilet bulabilirmiyiz acaba  “
diyordum kiiiiiiii,
Canimin içi gulumsemeye ve konusmaya basladi, 
“ surpriiiiiiz, bizim zaten iki kisilik biletimiz var”.


Havalara uçtum mutluluktan, nasil sevindim anlatamam.  
Turkiyede muhtelif konserlere gitmeyi seviyordum ama gurbette olunca daha baska oluyor.  Insan burada hemserilerinin yaptigi her etkinlik de bulunmak  ve elleri aciyana kadar gururla alkislamak istiyor…Benim de oyle oldu…


 İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası  dun aksam  şef   Ender Sakpınar,  solist pan flüt sanatçısı Marin Gheras ile birlikte birbirinden degerli eserler seslendirerek muhtesem bir konser verdi.  
Konser harika bir mimariye ve  akustiğe  sahip olan Auditorio de Zaragoza binasinda  essiz bir performansla
gerçeklestirildi.   
Ben ister istemez bir Turk olarak izleyenleri de gozlemledim.   Salon tiklim tiklim doluydu.  Heryastan izleyici vardi ve inanin buyulenmis gibi hayranlikla izlediler konseri.  Ogretmenim de gitmis konsere, bugun konustuk, çok etkilenmis, harikaydi dedi.  Konserin ilk  dakikalarinda ve sonunda ki dinmeyen alkislari duydukça tutamadim kendimi valla çok gozlerim doldu.

Bu kadarla da kalmadi. Şef  Ender Sakpınar ile tanisip, bir kaç dakika sohbet edip, fotograf çektirme imkanimiz da oldu.

Benim için muzigin ahengi ile gururun harmanlandigi çok keyifli bir geceydi.
Tatli surprizi ile bana bu geceyi hediye ettigi için Canimin içine tesekkur eder,
Basarili performanslarindan dolayi sayin Ender Sakpınar´in sahsinda  tum İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ekibini tebrik ederim.
Sevgilerimle,
Gungor Ekinci Saglik 

29 Ekim 2012 Pazartesi

En büyük bayramımız kutlu olsun…




Ulu önderimiz Ata'mızı, tüm silah arkadaşlarını, tüm gazi ve şehitlerimizi, saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.  Ata'mın çizdiği yoldan, gösterdiği hedeflere yürümekten, “ fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” bir Türk vatandaşı olarak gurur duyuyorum.

Bütün savaşlardan açık alınla çıkan, biz çılgın Türklere ve tum Türk dostlarına selam olsun…
En büyük bayramımız kutlu olsun…

Sevgilerimle,
Güngör Ekinci Saglik