9 Şubat 2012 Perşembe

Barcelo Monasterio De Boltana


Geçen hafta Canimin içi ile Huesca´nin bir koyu olan Boltana ´da, Barcelo Monasterio De Boltana otelinde tam anlamiyla ikinci bir balayi yaptik.

Tatili oldugu kadar oteli de çok sevdim. Oldukca yuksek tarihi bir binanin içi, modern ve otantik bir tarzda dekore edilmis. Geçmis ve gelecek iç içe geçmis diyebiliriz yani.

Biz bos zamanlarimizda otelde çok fazla kalmadik gerçi, ama ortak kullanim alanlarinin guzelligi ve yuksek bir zevkle dosendigi hemen goze çarpiyordu.

Spa havuzlarina bayildim cidden. Ordan çik otekine gir, ondan çik yandakine gir. Sauna ve havuzlar çok dinlendirici hatta harikaydi bence.

Biz sadece kahvaltimizi otelde yaptik. Gun içinde civar koyleri dolastigimiz için diger ogunlerimizi de bulundugumuz yerlerde yedik. Asagida bu koylerde yedigim lezzetlerinde bir kisminin fotografini goreceksiniz. Ilk kez tavsan da yemis oldum burada.

Ben anlamadigim için menuleri esim okuyup siparis veriyor. Bana ne tercih ettigimi sordugunda ben de et istedigimi soyledim. Dogal olarak da yerken dana eti yedigimi sandidigim için farkli gelmedi ve fotografini çekmedim. Bitirdikden sonra esim begendim mi diye sordu. Begendim dedim. O da tebrik ederim, tavsanin da tadina bakmis oldun boylece dedi.

Otelde kahvaltı açik bufeydi. Tek sorun çayin ilik olmasi ve zeytin olmamasiydi. Hadi çay çok fazla tuketilmedigi için sirkulasyon olmadi diycem ama zeytin neden yoktu anlamadim.

Bahsettigim yerler muhtesem Pirene daglarinin eteklerinde oluyor. Hatta bu daglar Fransa ve Ispanyayi birbirlerinden ayiriyor. Bizde ikinci gun hadi buraya kadar gelmisken gidip Fransa´da kahve içelim dedik. Ama sinirdan donmek zorunda kaldik maalesef. Çunku hava sartlari nedenei ile ulkeye giris kapatilmisti.

Boltana disinda birkaç koye daha gittik aslinda ama aklimda kalan sadece Ainsa´nin adi. Onun için diger yerlerin isimlerini bu isimlere biraz daha alisinca, bir baska tatilimizde yazicam mutlaka.

Simdilik herkese selam ve sevgilerimi gonderiyor, fotograflar arasinda keyifli bir yolculuk diliyorum. Fotograflari uzerlerine tiklayarak buyutebilirsiniz.
Gungor Ekinci Saglik


IÇINDEN VE ÇEVRESINDEN OTELIMIZ Barcelo Monasterio De Boltana


















DENEDIGIM LEZZETLERIN BIR KISMI...


Crema Catalana : Bizdeki firin sutlacin firin muhallebi halini dusunebilirsiniz. Firina verilmeden once uzerine kramelize edilmis seker gezdirilmis.


Baligimiz sarimsakla terbiye edilmisti.


Cafe con leche sin es puma : Ismi çok havali ama bildiginiz sutlu neskafe :)


Cuagajada : Az tutmus ev yogurdunun uzerine bal dokulerek servis yapilan bir tatli. Yetiskinlerin oldugu kadar çocuklarinizin da zevkle yiyeceklerine eminim.


Paella: Safranla sarartilmis pilavin içine kabuklu deniz urunleri katilarak servis edilmisti. Istenilirse deniz urunu yerine et yada sebzede eklenebilir tabiki.


Canallones : En alt sirada yufkaya sarilmis kiyma. Onun uzerine bolca besamel sos eklendikden sonra firina verilmis. Firina verilmeden once de suslemek için uzerine tel sehriye serpistirilmis.

BOLTANA, AINSA VE ÇEVRE KOYLERDEN ÇESITLI MANZARALAR...