5 Eylül 2009 Cumartesi

İYİLİK ETTİM İYİLİK BULDUM

Annem Cumartesi sabahı merdivenleri hızla çıkıp şaşırmış bir vaziyette, Güngör evin önünde pazarlamacılar var, çok ucuza bir sürü şey satıyorlar, hatta tuhaf ama 6 kişilik porselen yemek takımı 2,80 TL, sen de gel bi baksana dedi.
Açıkcası işin içinde bir yanlışlık olduğunu düşünerek gittim annemin arkasından. Satıcı ne dediği zor seçilen bir Türkçe ile gerçekten yemek takımı için 2,80 TL istiyordu. 5,00 TL verdim, üstüne 20,00 TL. verdi. Kamera şakası gibi yani.
Bakın, bana büyük para verdiniz hata yapıyorsunuz dedim. Yok yok 2,80, 2,80 diye tekrarlamaya başladı satıcı. Tabii bu arada etraf alıcı ile dolu, kimi tencere tava almaya çalışıyor, kimi süpürge, ütü.
İnsanlar bir an önce 2,80 TL’ ye elektirkli süpürge alıp gitmek için yarış halinde, ben ısrarla bir yanlışlık var diyorum, satıcı yok yanlışlık, aşağıdaki sokakda ben sattı bir sürü mal, beleş beleş sen de al diye ısrarcı.
Aracın şöförüne gidip bir yanlışlık olup olmadığını sordum, şöför ben karışmam abla ben sadece şöförüm dedi. Ya kardeşim dedim, insanlık namına bi gelip ilgilenin şu arkadaşınızla. Israrıma dayanamayn şöför, birazda sinirlenerek indi araçdan.
Satıcı ile arapça bişeyler konuştular önce. Sonra anladık ki, tabak takımı 2,80 TL değil, 280,00 TL’miş. Diğer ürünlerinde tutarı farklıymış. Satıcı bizim paraları tanımadığı için karıştırmış. Bizim sokağa gelene kadar da bir dünya ürünü çerez parasına satmış.
Gerçek ortaya çıkıp insanlar homurdanarak bir bir etrafımızdan ayrılırken, satıcı bana teşekkür etme telaşındaydı.
Beğendiğim yemek takımını 250,00 TL ye indirip, üstüne ısrarla süperşahane bir bardak takımı ( ki aynı takımın geçen yıl bir mağzada 480,00 TL olduğunu görmüştüm), 1 çaydanlık, 2 tencere, 1 de ütü hediye etti. İnanın ki zorla hediye etti. Ben yeter, tamam, başka bişey istemem dedikçe satıcı yok yoook, sen gerçek müslüman, sana açıldı cennet kapısı, sen çok iyi insan, vs. vs. bir sürü teşekkür sözcüğü söyleyip boyum kadar hediye kutusunu ayağımın dibine koyup ayrıldı sokağımızdan.
Annemle arkalarından bakakaldık. Bana çok ilginç geldi. İyilik yap denize at o seni mutlaka bulur derler ya hani, benimki beni anında buldu, sizlerlede paylaşmak istedim.
Sevgilerimle.
Güngör Ekinci