24 Kasım 2012 Cumartesi

Kutlu olsun...


Image Hosted by ImageShack.us

Bas ogretmenimiz Mustafa Kemal Ataturk´u saygi, sukran ve ozlemle anarken,
Basta Kerem amcam, butun ogretmenlerim, ogretmen arkadas ve akrabalarim olmak uzere,
tum ogretmenlerimizin bu guzel gununu kutluyor. Hepsine emekleri için tesekkur ediyorum.
Sevgilerimle,
Gungor Ekinci Saglik

22 Kasım 2012 Perşembe

Kitapci geldiiiiii haniiiiimmmm...

Kitap okumayi, kitapçida saatler geçirmeyi ve kitap satin almayi çok sevdigimi beni taniyan herkes bilir.
 Hal boyle olunca da Istanbul tatilimizden donerken bir suru kitap almistim kendime.  Fakat son zamanlarda Ispanyolca ogrenmeye  agarlik verdigim için kitaplarima istedigim kadar çok vakit ayiramiyorum ne yazik ki. 
Biraz yavas gitmis olsamda  baktim ki bu arada alti tane kitap bitirmisim. Bugun  guzellerimi sizlerle tanistirmak ve isimlerini soylemek istedim.


Okuduklarimin içinde en begendigim kitabimin  adi MELEKLERLE YASAMAK
Bu kitabi okumanizi hatta  arkadaslariniza,  dostlariniza hediye   etmenizi  tavsiye ederim.  Hepimiz evrende meleklerin oldugunu biliriz.  Çocuklugumuzdan itibaren bizlere ne ogretildi? Omuzlarinda iyilik ve kotuluk meleklerin var. Davranislarina dikkat et. Yaptigin herseyi  kaydediyorlar.  Sizi  bilmem  ama bana kimse de çikip demedi ki “ Gungor´cum, guzelim, tatlim…( bu boyle uzar gider J )  bu melekler 24 saat seninle birlikte,  onlardan istedigin zaman her konuda  yardim isteyebilirsin”.  Allahdan yillar once kuantum dunyasi ile  tanismistim da istemenin sirri konusunda bilgim vardi.  Yoksa kendime hadiye edecegim sarki  “ …. Geçen gunlere yazik,  yazik etmissin gonul sen ….” olurdu Allah muhafaza.   
Bu kitapta Beki İkale Erikli Meleklerden nasil yardim isteyebilecegimiz konusunda gayet anlasilir bir dille okuyuculara yol gosteriyor.   Alin, okuyun, uygulayin derim…


Diger kitabim  YERYUZU MELEKLERI
“ Bu kitap meleklere dair öyküler anlatan sıradan bir kitap değil. Bir Yeryüzü Meleği olabilir ve bunu henüz keşfedememiş olabilirsiniz. …Bedenlenmiş bir Melek misiniz yoksa Yıldız İnsan mı?  Yeryüzü Meleği, dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesine yardım etmek için bedenlenmiş kişilerdir.  …”

 Kitabin arka kapagindan bir kaç satir seçtim sizler için.  Burada yazanlar çok olagan ustu ya da siradisi gelebilir bazilariniza. Ama ben faydalarina çok inandigim için sizlere de tavsiye etmek istedim.

Uçuncu kitabim SEYTANIN IFLASI / Sirça Tuzak 2
En çok sevdigim Turk yazarlarini sorsalar Nermin Bezmen ismi, verecegim ilk uç ismin içinde yer alir mutlaka.  Sirça Tuzak 1´i okudukdan sonra , onun devami niteligindeki bu kitabi da dort gozle bekliyordum.   Aldim, okumaya basladim gayet de iyi gidiyordu aslinda. Hayal gucu ile yine uyulemisti beni Nermin Bezmen.  
FAKAT,
Final bolumune çok sasirdim  açikcasi.  Çunku çok ozensiz bitirilmis gibi geldi bana.   Kitap bitti ama sanki yarim kalmis gibi oldum.  Acele ile bir kaç  sayfa daha yazilip final yapilmis gibi. Ama yine de okumaya deger.     
Çok koklu bir ailenin arka planlarinda  neler olup bittigini gorecek hatta  bence  okudugunuz bazi gazete haberlerini hatirlayacaksiniz.?!
Dorduncu kitabim  MUZ SESLERI
Konu  tek kelime ile sahane, karakter sayisi  fazla,  fakat anlatim daginik diyebilirim. 
Kitaba konsatre olucam diye  gobegim  çatladi valla. Hikayeler bir yerden sonra kesisiyor gerçi ama açikcasi ondan sonra bile takip etmek benim için zor oldu. Normalde bir çok okuyucu gibi bende kitaptaki bir karakteri kendime daha yakin bulurum, en çok onun akibetini  merak ederim. Ama bu kitabin içine çok fazla girip, kitabin içinde kaybolamadim bir turlu.  Kitap bittikden sonra agzimdan çikan ilk sozcuk. “ off ya butun savaslar bitsin artik, ne buyuk acilar…” oldu.
Tanitim yazisi : 
“Onu ağustosta muz tarlalarına götürecektim. Muz seslerini dinleyecekti. Nasıl sevineceğini, hayret edeceğini düşündükçe…”
Ece Temelkuran, kalplerin yağmalandığı yerden anlatıyor hikâyesini; Ortadoğu’dan. Bizden alıp döküntülerini iade ettikleri hikâyelerimizi geri almak için… Aşklarımızı, acılarımızı, haysiyetimizi… Yağmalandıkça kapattığın kalbini aç şimdi. Çünkü bu senin hikâyen. Sen de Ortadoğulusun! 




Besinci kitabim ERKEKLER MARS´TAN KADINLAR VENUS´TEN  valla oyle :-) 
 Tanitim yazisi :  John Gray kişilerin Aşk Mektupları tekniğiyle duygularını daha kolay ve dürüstçe açıklayabileceklerini öne sürüyor. Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten karşı cinsle iletişiminizi geliştirecek ve ilişkilerinizden elde etmek istediklerinizi sağlayacak pratik bir rehberdir... Karşı cinsle doyurucu ilişkiler kurmak isteyen herkes bu kitabı okumalı.  DIYE YAZMISLAR TANITIM BULTENINDE.
Yazar kitabin daha basindan itibaren oyle guzel tespitlerde bulunmus ve tanimlamalar yapmis ki, okuyunca “evet , evet, aynen, aynen” dememek mumkun degil. Kadinlarla erkeklerin farkli gezegenlerden geldiklerine de katiliyorum. FAKAT, Verdigi çozum ornekleri bana pek uygulanabilir gibi gelmedi açikcasi.  Yine de keyifle okudugum guzel bir kitapti. 

Altinci kitabim DUYGUSAL IYILESME
Tanitim bulteni :
Duygular kalıcı olamaz. Bu yüzden onlara duygular (emotions) denir. İngilizcedeki motion, hareket sözcüğü buradan gelir. Onlar hareket eder; bu nedenle onlar duygudurlar: Birinden diğerine sen sürekli değişirsin. Şu an sen üzgünsün, bu an sen mutlusun; şu an sen öfkelisin, bu an sen şefkatlisin.

Şu an sen sevgi dolusun, diğer bir an nefretle dolusun; sabah güzeldi, akşamsa çirkin. Ve bu böyle sürer. Bu senin doğan olamaz çünkü tüm bu değişimlerin ardında onların hepsini bir arada tutan ip gibi bir şeye ihtiyaç vardır. Bir çelenkte sen çiçekleri görürsün ama ipi görmezsin. Bu duygular bir çelenkteki çiçekler gibidir.

Bazen öfke çiçek açar, bazen üzüntü, bazen mutluluk, bazen acı...bazen de ıstırap çiçek açar. Bunlar çiçeklerdir ve hayatın tümü de çelenktir. Bir ip olmalıdır; yoksa sen çoktan parçalara ayrılmış olurdun. Sen bir varlık olarak devam edersin;
o halde ip nedir, kutup yıldızı nedir? Sende kalıcı olan şey nedir?   
CEVAPLAR KITAPTA...