23 Eylül 2009 Çarşamba

ÜÇ " Ş " YETER

Image Hosted by ImageShack.us

Mutlu, huzurlu, sağlıklı günler dileyerek hepinize merhabalar gönderiyorum arkadaşlar.
Güngör’cüğüm nedir bu üç “Ş” dediğinizi duyar gibiyim.
Şeker mi dediniz ? Hayır değil.
Efendim, şefkat mi dediniz ? Kısmen olabilir ama tam olarak değil.
Şans mı ? Çok lazım ama hayır.
Aşk mı dediniz ? Çok yaklaştınız ama değil.
Tamam tamam söylüyorum.
3Ş = aŞ , eŞ, iŞ
Allah açlıkla terbiye etmesin diyerek aŞ,
Yalnızlık sadece Allaha mahsusdur diyerek eŞ,
Hayatı paylaştığımız eŞimizle, hayatın tadına varabilmek için iŞ.
Gerisi mi?
Gerisi teferruat dostlar.
Namuslu ve dürüst yollardan, birlikte çalıştığınız iŞ arkadaşlarınızın hakkını yemeden,yalakalara çanak tutmadan, sizi üste taşıyan aslarınızı ezmeden,para kazandığınız bir iŞiniz varsa korkmayın arkadaşlar ;
Öldüğünüzde sizi toprağın kabul etmemesi gibi bir durum olamaz.
Ayrıca kazandığınız parada kimsenin ahı olmadığı için bu para çocuklarınızın yada çok sevdiğiniz başka birinin hastane parası da olamaz.
Hatta arkanızdan kimse uğursuz, şeytan görsün yüzünü, allah işini rast getirmesin gibi yüzünüze söylense tokat yemişe döneceğiniz sözler de söylemez.
Zaten siz büyük ihtimalle geldiği yeri haketmiş,çevresindekilerin takdirini, sevgisini kazanmış profosyonel, başarıyı hakeden bir insansınızdır.
Ve tabiki bu iş size sevinçle harcayacağınız, bereketli paralar kazanmayı nasip eder.
Peki sonra ne olur ?
Sonra, hayırlı yollardan kazanılan bu para ile evinizde sıcak ve lezzetli aŞlar pişer.
İçtiğiniz su, yuttuğunuz her lokma sizi mutlu eder. İçinizde dolaşan her su damlası sizi daha sağlıklı, enerjik, zinde, dolayısı ile mutlu etmek için dolaşır vücudunuzda.
Ocağınızın üzerinden yayılan çorbanın, yada fırınınızdan gelen vanilyanın kokusunu çekin içinize.
aŞınızın kokusu bile size terapi gibi gelir inanın. Abartmıyorum çok iyi hissedeceksiniz kendinizi.
Abarttığımı düşünenler lütfen birde aŞ pişirecek malzemeleri olmadığını düşünsünler.
Dürüstçe çalıştığımız iŞimizden paramızı kazandık,
Paramızla lezzetli aŞler pişirdik.
Ve sıra geldi bu aŞı, birlikte yiyecek, hayat arkadaşınıza, yani eŞinize.
Herkes layığını bulur arkadaşlar.
Ben, herkesin kendisine uygun eŞ'e sahip olacağına inanıyorum.Düzgün ve doğru insanlarda tabiki kendilerini mutlu eden, değerinin farkına varan kişilerle birlikte olurlar. İyi günde kötü günde diyerek başlar ve hayat yolunu omuz omuza birlikte yürürler.
İşte arkadaşlar hepsi bu.
aŞ, eŞ, iŞ = huzur, mutluluk, güven, başarı, sağlık.
Hepinize, emeğinizin karşılığı aldığınız bir iŞ,
Vücudunuzun sağlığını sağlayacak helal aŞ,
Gözü kapalı kendinizi emanet edebileceğiniz, kıymetinizi bilen bir eŞ dilerim.
Sevgilerimle,
Güngör Ekinci

BAYRAM SONRASI MERHABASI

Image Hosted by ImageShack.us

Merhaba, merhaba, merhaba,
Üç günlük bir bayram tatili, hatta arife gününüde sayacak olursak dört günlük bir bayram tatilinin ardından hepinize merhabalar.

Artık bayram demek tatil demek oldu ne yazık ki. Bir çok kişi "oh oh uzun süredir göremediğim yakınlarımı göreceğim, seslerini duyacağım" diye sevinmek yerine bu tatilde nereye kaçsak diye düşünür oldu.

Benim bayramım yıllardır olduğu gibi evde çooooook yoğun bir koşuşturmaca ve kendime ayırdığım bir günle geçti. Birçok yakımız sağolsunlar evimizde ziyaret ettiler bizi. Yüzyüze görüşemediğimiz bütüüüün sevdikleriminde sesini duydum. İnsanın merak edildiğini, özlendiğini, sevildiğini bilmesi öyle güzel bir duygu ki. Beni seven, hayatımda olan herkese bütün kalbimle çoook teşekkür eder yüreklerinden öperim.

Benim çok sevdiğim ve aynı derecede sevildiğime de inandığım canım dostum Nahide'ciğimle beraberdik dün. Asil havası, tatlı ve hoş sohbeti, entelektüel bakışı ile Nahide’ciğim dün sohbete doyurdu beni sağolsun.( Canikocum bir kere daha teşekkür ederim.)

Bugün haftanın ortası, yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz yine tatiliz yani.
Haftanızın göz açıp kapar gibi kolay geçmesini, bolluk bereket içinde olmanızı, yaşanan her günün hepinize, hepimize, sağlık, mutluluk, huzur sunmasını diliyorum.

Sevgilerimle,
Güngör Ekinci.

20 Eylül 2009 Pazar

RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

Image Hosted by ImageShack.us

“Üşüyorum, susadım, sahurdan sonra uyuyamadım uykum var” dı derken onbir ayın sultanı Ramazan-ı şerifinde son gününe geldik. Allah orucumuzu, diğer ibadetlerimizi, yapmaya çalıştığımız hayırlarımızı kabul etsin inşallah. Yarın Allahın izni ile bayramı karşılayacağız.
Tüm dualarınızın kabul olduğu bir bayram sabahına uyanmanızı dilerim.

Sabah bir uyansanız ki, dün akşamdan yapılan baklavanın siz kalkmadan şerbeti dökülmüş olsun. Daha tatlı şerbetini çekmemiş ama olsun siz genzinizi yaka yaka atın ağzınıza bir tane aceleniz var çünkü.

Neden mi aceleniz var?
Çünkü sevgili okuyucum, eğer erkekseniz bayram namazına yetişeceksiniz, bayansanız eşiniz, yada babanız, yada kardeşiniz, yada oğlunuz, yada hepsi birden bayram namazından gelmek üzereler, onlar gelmeden sizin de benim gibi kahvaltı sofrasını hazırlamanız gerekiyor.

Tamamdır, artık sofra hazır. Oooohhh börek de mis gibi kokuyor.Çayın altını yarıma kısın yavaş yavaş demlensin.Kolonya ile şeker hazır mı? Çocuklar şimdi kapıyı çalmaya başlar.

Heh, bizimkilerde geldi, hadi artık sofraya. " YURDUM İÇİN KAHVALTI VAKTİ " Afiyet olsun Türkiye...

Babam ve annem ailenin büyükleri olduğu için bizim bayram misafirimiz çok olur.Yeğenler, kuzenler, ahbablar, komşular, evimiz dolup taşar. Biz de hiç " nerde eski bayramlar" nostaljisi olmaz. Çünkü çok şükür dejenere olmamış bir aileye sahibim. Büyük büyüklüğünü, küçük küçüklüğünü bilir. Küçük büyükle tokalaşmaz el öper. Gelen bütün misafirlere kolonya, şeker tutulur, tatlı ve içecek ikram edilir.Minik misafirlerimize mendilleri hediye edilir. Şehir dışındaki büyüklere telefon açılır, bayramları kutlanır, hayır duaları alınır.

Ya sizde, sizlerde bayramlar nasıl geçer ?
Dilerim umduğunuzdan da güzel geçer...

Hepinizin mübarek ramazan bayramını en içten dileklerimle kutluyor, tüm dünyaya barışın, dostluğun, anlayışın, hoşgörünün, bereketin hakim olduğu, savaşların, açlığın, felaketlerin olmadığı, sağlıklı, huzurlu, mutlu nice nice bayramlar diliyorum.

Sevgilerimle,
Güngör Ekinci