18 Aralık 2013 Çarşamba

DAVET SEZONU AÇILDI

Aralik ayi Ispanya için çok onemli. Yilbasi etkinlikleri  24 Aralik da baslayip 6 Ocak ’a kadar devam ediyor. B usure içinde okullar da 15 gun tatil ediliyor.   25 Aralik dini tatil, 1 Ocak resmi tatil.    Bu aradaki 15 gunluk sureye  Navidad adi veriliyor.  Biz bayramlarda iyi bayramlar diyoruz ya hani birbirimize, burada da " feliz navidad" diyorlar.

24 Aralik Hz. Isa´nin dogum gunu olarak kabul edilip dini açidan çok onemseniyor. Zaten bu sebeble buranin asil yeni yil kutlamasi da 24 Aralik  olarak kabul ediliyor. Onun için  herkes 24 Aralik aksamini, en yakin dostlari ile ya da aileleri ile geçirip birlikde yeni yil yemegi yiyorlar. Ailesi  ile birlikde olmak için bir çok insan koylerine gidiyor.

Iste bu nedenle Aralik ayinda bir çok insan sevdiklerine evde yemek daveti veriyor.  Bizde geçen hafta    Luis ve Carmina´nin evine davetliydik.  Her bulusmamizda oldugu gibi yine çok keyifli vakit geçirdik.


Burada adina tapas denilen  atistirmaliklar var. Yemege geçmeden once,   bu istah açici atistirmaliklar ikram ediliyor.  Luis de 4 çesit hazirlamisti. Ama onlarin fotografini çekmeyi atlamisim malesef.

Yukarida ki fotograf ise Ispanyanin yoresel yemegi olan Paella ´ya ait. 
Paella deniz mahsulleri ve basta safran olmak uzere çesitli baharatlar  ile yapilan bir  pilav çesidi.  Ama kabuklu deniz urunlerini sevmedigim için paella´dan da hiç hoslanmiyorum. Bunu bildigi için de sagolsun Luis,  tavuklu paella yapmisti ve hakikaten çok da guzel olmustu. 


Tatlisi da ozeldi. Bir çok mevsim meyvesini tereyagi ve seker ile karamelize edip tatli hamuruna sarip firinda pisirmis. 

Dondurma esliginde ikram ettigi tatli geniz yakmiyordu, çok hafif ve çok lezzetliydi.   

Querido Carmina y  Luis, 
muchisima gracias por invitar. Todos estaban muy rica. Me encataba.
Un beso y saludos...

Sevgilerimle,
Gungor Ekinci Saglik




15 Aralık 2013 Pazar

GORUNTUSU BILE IÇIMI ISITMAYA YETIYOR

Yeni yil agacimizi susledim bende. Salonumuzun kosesindeki varligi bile,  baktikca enerjimin yukselmesine yetiyor. 
Yeni yilin hepimizin hayatina,  yeni yil agacinin uzerindeki susler gibi, renk, ahenk, enerji, sicaklik ve sevgi getirmesini diliyorum simdiden. Tabiki en basta saglik...
Sevgiler.....