6 Şubat 2014 Perşembe

HASRET ve DONUS





Turk yazarlarimizdan Ayse Kulin ve Canan Tan´in kitaplarini okumayi çok severim. 
Yukarida fotograflari olan  iki kitap da,  Istanbul´dan alinacak kitaplar listemde vardi.
Ama Canan Tan´in  kitabi Hasret,  daha ben almadan sagolsun dayimin hediyesi olarak beni buldu.  ( Dayi tekrar çok tesekkur ederim, sevgiler . )
Iki kitapda birbirinden harika gerçekten.  Ikisini de “ simdi ne olacak”  diye  merak ederek, neredeyse elimden dusurmeden okudum.  Yazarlarin kurgularina, anlatimlarina yine hayran oldum.
Eger simdiye kadar okumadiysaniz, begeneceginize emin oldugum  bu iki kitabi da mutlaka okumanizi tavsiye ediyorum.
Sevgilerimle, Gungor Ekinci Saglik

CANAN TAN
HASRET
ARKA KAPAK´dan
Gittin...
Bir yemin kaldı aramızda
Yarısı senin
Yarısı benim...

Hasret, izleri Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet öncesi döneme uzanan, gerçek yaşamdan alınmış kırık bir aşkın ve ömür boyu süren hasretin öyküsü.

Müslüman bir bey oğluyla bir Rum kızının tüm engellere rağmen filizlenen sevdası, önüne çıkan ne varsa yakıp yıkacak güçte bir kora dönüşür. Ancak ayrılık kaçınılmazdır.

Lozan Antlaşması'nın öncesinde imzalanan Mübadele Sözleşmesi, bir buçuk milyona yakın insanı yerlerinden yurtlarından ederken, geride parçalanmış hayatlar, boynu bükük aşklar ve nesiller boyu sürecek hasret hikâyeleri bırakacaktır.

Tıpkı Tacettin'le Patricia'nın hikâyesi gibi...


AYSE KULIN
DONUS
ARKA KAPAK´dan
” Kayboldum! Zeytin ağaçlarının arasında kıvrılarak akarken karşıma aniden üçe ayrılan bir çatal çıktı. Toprak Yollar doğuya, batıya ve güneye doğru uzanıyordu. Civarda ne bir tabela vardı ne bir işaret, ne de gidip adres sorabileceğim bir ev veya insan! Bir köpek bile yoktu görünürde. Sadece sonbahar rüzgarının dallarda hışırdayan sesi! Hangi yöne sapmam gerektiğini bilmiyordum, yolların her birini hava kararmadan deneyecek gücümde kalmamıştı, vaktim de.”
  Siz hiç kayboldunuz mu?
     Ayşe Kulin'in yeni romanı Dönüş, bir genç kadının, duygularının sarmalında önce kaybolmasının, sonra kendini bulmasının hikayesi...

2 Şubat 2014 Pazar

MUSEO DEL FUEGO Y DE LOS BOMBEROS

Bugun buradaki  Yangin ve Itfaiye muzesine gittim.  
Sergilenen eski itfaiye arabalari, kiyafetleri, maskeler ve maketler gerçekten tarihe isik tutuyordu.
Hersey zaman içinde nasil da degismis.  
Iste fotograflardan birkaçi.
Sevgilerimle....