10 Mayıs 2014 Cumartesi

SAYENDE YASADIGIM ILK ANNELER GUNUM KUTLU OLSUN OGLUM

Dogum yapmak için yatisim yapilmak uzere hastaneye giderken. Evden son kez bu sekilde çiktik.

                                                            Sonra sen geldin.



Artik bu sekildeyiz çok sukur.

                                Anneannenin getirdigi lohusa serbetimiz
                                         Atin uzerindeki minik Deniz Leo :-)


                                               Anneannen, sen ve ben ....



Semsi Tebrizi der ki “ duzenim bozulur, hayatimin alti uztune gelir diye endise etme. Nereden biliyorsun hayatin altinin ustunden daha iyi olmayacagini”. 

Ben de budan 3 yil once yasadigim bazi olaylardan dolayi hayatimin alti ustune geldi zannetmistim.  O donemde kendimi adeta karanlikda kaybolmus gibi hissediyordum. Hayatimi yeniden duzene koymaya çalisiyor, hayatin altindan tekrar ustune çikabilmek için çabaliyordum.   Megerse hayatin alti zannettim yer,  basima gelecek en guzel seylerin baslangiciymis,  sonradan anladim. 

Rabbim once babani çikardi karsima.  Severek, isteyerek mutlu bir evlilik yaptik çok sukur.

Ve simdi….
Simdi ise, kuçuk sevgilim, sultanim, canim oglum Deniz´im, seninle taçlandi yuvamiz.
18 Nisan gunu katildin aramiza. Oyle merakla bekliyorduk ki seni, senden baska konumuz yoktu konusacak.  Kime benzeyeceksin, kaç kilo dogacaksin, huyun en çok kime benzeyecek, vs….
Biraz kilolu dogdun canim. Karayagiz bir delikanliydin adeta.  Bir anda bizim kaldigimiz kattaki hastane personelinin bile goz bebegi oldun.  Hemsire ablalarin oyle çok seviyorlardi ki seni, odamiza geldiklerinde once seni seviyorlar, sonra islerini yapiyorlardi. 

Aslinda normal dogumla gelecektin.   Fakat son dakikalarda yasanan bir gelismeden dolayi sezeryanla dogdun biricigim.  Sezeryanla dogdugun içinde once babacigin gordu seni.  Ben dogunhanede ayilirken kendi sesime uyandim.  “ Oglum iyimi “ diye sorarak agliyordum surekli. Isin ilginci gorevliler bana ispanyolca “ ne diyorsun “ diye soruyorlardi. Fakat ben sanirim narkozun da etkisi ile israrla Turkçe olarak “ oglum iyimi” diye soruyordum. Ve cevap alamayinca endiselenip daha da çok agliyordum.

Odamiza gelip de seninle kavustugumuzda ise dunyanin en mutlu annesi oldum bir anda. Kendimi Allah tarafindan mukafatlandirilmis, dunyanin en buyuk hazinesine sahip olmusum gibi hissettim.   Hala daha burnumdan gitmeyen kokunu içime çektikçe,  duygulanip agliyordum.   Artik sayende bende “ ANNELIK” mertebesine eristim yavrum.  

Ulkemizde  yarin  anneler gunu. Fakat Ispanya da geçen Pazar gunuydu. Hediyen senin kucaginda, sende babanin kucaginda yanima gelerek verdiniz hediyenizi.   Sen zaten benim için dunyanin en guzel hediyesisin Deniz´im.  Kucagindaki bu hediye ile nasil duygulandim, nasil mutlu oldum, anlatamam canim yavrum. 

Sultanim, daha simdiden murvetlerini dusundukçe heyecanlaniyorum.  Sunnetinde yatagini nasil susleyecegimi, yuksek tahsil için, sehir disina ya da yurt disina gidersen, evine gelip sevdigin yemekleri pisirecegimi hayal edip mutlu oluyorum.  Hatta dugununu,  dugununde karsilikli oynamayi, dans etmeyi  ve benim nasil bir kayinvalide olabilecegimi bile hayal etmeye basladim daha simdiden. 

Evlat sahibi olmak gerçekten muhtesem bir duyguymus oglum. Geçen gun seni evde birakip kontrol için doktora gittigimde, burnuma sampuaninin konusu geldi, gozlerim doldu. Ozlemle geldim eve biliyormusun.  Seni banyo ettirmek, ustunu giydirmek, beslemek, altini degistirmek, seni opmek, koklamak, hepsi ayri bir zevk benim için.  Çok agladiginda zamanlarda çok endise ediyorum senin için. Omrumden omur gidiyor adeta. Simdi daha iyi anliyorum, annelerin “ allah benim omrumden alsin çocuguma versin “ derken ne demek istediklerini ve samimiyetlerini. 

Babanda ben de seni oyle çok seviyoruz ki, anlatmaya kelimeler yetmez. Senin her uyuyup uyanisinda evimize defalarca gunes doguyor sanki.

Sayende anneler gunu benim için farkli bir anlam kazandi.  Her anneler gununu sadece annemle kutlarken, bu anneler gununde hem annemin, hem de yavrumun yanimda olmasinin mutlulugunu yasadim. 

Rabbim, saglikli, hayirli ve mutlu bir insan olmani nasip etsin canim oglum. Hayatin boyunca yuzun hep gulsun.  Sayende yasadigim ilk anneler gunum kutlu olsun.
Seni çok seven annen….

Bu vesile ile basta kendi annem ve kayinvalidem  olmak uzere tum annelerin anneler gununu kutluyor ellerinden opuyorum. Aramizda olmayan annelerimizi de saygi ve rahmetle aniyorum.
Gungor Ekinci Saglik