23 Ağustos 2014 Cumartesi

EV HANIMI OLMAK ZOR ZANAAT AZIZIM




Suphesiz ki çalisan kadin olmak da zordur. Çunku onlarda gunduz çalisan kadin, aksam eve geldiklerinde ev hanimi oluyorlar. Buradan bakacak olursak zaten kadin olmak basli basina zor bir olay.  Benim niyetim ikisini karsilastirmak ya da çalisan kadinin isi daha kolay demek degil asla.   Ama en azindan onlarin hayati daha sistemli ve programli.
Ev hanimi olmak gerçekden zormus, zor ve sikici.
Nasil olmasin ki?
Hergununuz neredeyse ayni geçiyor.
Mesela;  Sabah kalk kahvaltiyi hazirla, topla, bulasiklari varsa makineye yerlestir, yoksa elinde yika.
Ogle yemegini dusun, pisir, sofrayi kur, kaldir, bulasiklari makineye yerlestir.
Aksam yemegini dusun, pisir, sofrayi kur, kaldir, bulasik makinesindeki temizleri çikar,  kirlileri makineye yerlestir.
Evin kalabalikligina gore haftada en az 1-2  kere çamasir yika, as, topla, katla, utule, yerlestir.
Temizligi ister hergun yap, istersen haftada bir kez yap, degisen bir sey yok. Bir yeri temizledikce baska bir yer batar gozune.
Market alisverisi yapmayida unutma sakin. Yoksa tam sofrayi kurarsin, bakarsin ekmek yok.
Bu arada 1-2 tane de çocuk var diyelim. Tamam çocuklar dunyanin en guzel varliklari ona sozumuz yok.   Ama bebek gece saat basi uyaniyor, buyugunun de dersleri ile ilgilenmek lazim. Ayrica dagilan oyuncaklarin toplanmasi ve çocuklarla da kaliteli vakit geçirmek gerekli. Bunu kim yapacak tabiki ev hanimi.  Ayrica bebek gunduzleri daha çok uyanik oldugu için, daha çok ilgi bekliyor.  Dolayisi ile isleri de bebek uyurken hizla  yapmaya çalisirsin.
Evde topuklu ayakkabi giyinip, saçin makyajin yapili, sik kiyafetler içinde olmuyorsun tabiki. Ev kiyafeti denen bir anlayis var. Sende geçiriyorsun sirtina en rahat olanini. Eh gelde aynaya baktikca sik gor kendini de baktikca için açilsin. Ev hanimi isen kendine vakit ayirmayi unut guzelim.  Onceliklerin degisti çunku. Artik çocuklarin ve esin senin onceligin.
Tabii bu arada diyet de yapmaya çalisacaksin.  Aslinda sen de istiyorsun çunku  saglikli ve fit gorunmeyi.
Ayrica bir de bunlari sevgi ve anlayisla yapacaksin. Emek vereceksin, sadakatli ve fedakar olacaksin. Yuzun dusmeyecek guler yuzlu olacaksin.
Karsiliginda tesekkur takdir beklemeyeceksin. Maas almayacaksin, sigortanda olmayacak.  Herseyi gonullu yapacaksin ve anlasilabilmeyi umut edeceksin.
Disaridan bakildiginda butun gun evde yan gelip yatiyormussun gibi algilanacaksin. Çunku sen sabahdan aksama kadar istedigin kadar ugras dur. Ev haniminin yaptigi hiçbirsey goze gorunmez  canim.  Çamasiri, bulasigi makine yikiyor, evi elektrikli supurge supuruyor, sen sadece dugmelerine basiyorsun  sanirlar.
Aslinda keske imkan olsada butun ev kadinlari çok degil,  sadece 3 gun hergun yaptiklari isleri yapmama hakkina sahip olsalar.  Haliya dokulen pastayi silmeseler mesela, ya da koca elini dolaba attiginda temiz bir gomlek bulamasa, ya da yemek pisirmese. Çok basit seyler aslinda degil mi? Ama iste gelin gorun ki, hiç kimse tarafindan fark edilmeyen  evin olmazsa olmazlari.
Neyse,  basta da dedigim gibi, ev hanimi olmak zor zanaat azizim.  
Allah,  kiymetleri bilinen gunler gostersin.
Sevgilerimle.
Gungor Ekinci Saglik

Gorsel netten