21 Mart 2012 Çarşamba

The Faith Keepers



Geçenlerde Canimin içi ile super bir konser izledik.
Grubun adi The Faith Keepers

Grubun uyeleri;
Borja Téllez (vokal ve perküsyon), Alvaro Suarez (gitar), Jorge Garcia Abad (bas), Guillermo Aznar (gitar), Esteban Bayonne (batari), Eduardo Pons (sax),
Kleinfeld Ricardo (perküsyon), Diego González (trompet).

Muzik tarzlari Soul, Funk, latin rhythm ve blues dan olusuyor. Solistlerinde tam bir zenci girtlagi var. Sahne performansi gerçekden harika, dinlemeye ve eglenmeye doyum olmuyor. Muzik hayatlari daha bir kaç yili kapsamasina ragmen, basarilari çok sayida odulle taçlandirilmis. Burada sehirler arasi turneleri devam ettigi gibi yurt disi turneleride baslamis durumda. Umarim bir gun Turkiyede de dinlenme imkani bulurlar.

Ayrica grubun batari çalan uyesi Esteban ´in anne babasi arkadasimiz oluyorlar. Konser sirasinda bir yandan da onlari izledim, nasil da gururla alkislayip tempo tuttular muzige gormeliydiniz. Insanin gurur duyulacak çocuklar yetistirmesi kadar guzel bir duygu yoktur heralde.

Isteyenler BURAYI tiklayarak grupdan bir sarki dinleyebilirler.

Sevgilerimle,
Gungor Ekinci Saglik



18 Mart 2012 Pazar

ILK MISAFIRLERIMI AGARLADIM, ÇOK MUTLUYUM



Bugun çok samimi, harika bir ortamda ilk misafirlerimi agarladim.
Daha once iki kez sevgili Carmina da toplanmistik. Luis ve Carmina gerçekden çok misafirperver ev sahipleri ve Luis mutfaga girdigi zaman harikalar yaratiyor.

Ben de dostlarimizi evimizde agarlamayi çok istiyordum aslinda, ama buranin adabi, yemek servis sirasi ve yemekleri bizden farkli oldugu için pek de cesaret edemiyordum.

Carmina´larda ikinci toplanisimizda bu Pazar gunu de bizde toplanmak uzere sozlestik. Beni yakindan taniyanlar bilirler, tek kisilik bile davetim olsa çok heyecanlanir, ne biliyorsam hepsini yapabildigim kadari ile pisirmek isterim.




Bu kez herseyin daha farkli olacagini dusundugum için daha da heyecanliydim aslinda. Ama sagolsun Canimin içi yetisti imdadima. Biz Turk usulu agarlayalim Dostlarimizi dedi. Birkaç çesit ulkemize ozgu aparatif mezelerden hazirladim. Once evimizin sark kosesi bolumunde mezelerimizi atistirdik.
Sonra salona inip, ana yemeye geçtik. Arkadaslar son bir aydir yaptigim yemeklerin gayet guzel oldugunu soyliyebilirim. Birazda bu sayede esimin verdigi cesaretle yola çikarak, ana yemek olarak Hunkar begendi tatli olarak da Tramisu yapmistim.
Benim yaptiklarimin disinda da Canimin içi sagolsun farkli lezzetler katarak artirdi soframizin lezzetini.



Sonunda da dostlugumuzun devami için kadeh kaldirarak noktaladik gunumuzu. Dostlarimiz, herseyi begendiklerini ve bizim çok misafirperver ev sahibi oldugumuzu soyliyerek ayrildilar evimizden. Ben de çok sukur burada da misafir agarlama konusunda oz guvenimi kazanmis oldum.
Sevgilerimle,
Gungor Ekinci Saglik