16 Eylül 2009 Çarşamba

Yürekten İstedim Oldu

Allah’dan temiz kalple ve yürekden isteyince, istediğim şeyin gerçekleşeceğine hiç şüphem olmaz.
İsteklerimin hepsi hemen gerçekleşmiyor belki ama, hayat bana herşeyin bir zamanının olduğunu da öğretti.

Kendinizi kapana sıkışmış gibi hissettiğiniz anda, bir elin sizi o kapandan kurtardığı hiç olmadı mı ?
Çok sevdiğiniz birini ümitsizce ameliyathane kapısında ağlayarak, dua ederek beklerken, doktordan gözünüz aydın, ameliyat başarılı geçti sözünü duydunuz mu hiç ?
Ya da hayat şartları işte, iki yakanızı bir araya getiremediğiniz sıkıntılı günlerinizde ikramiye ile ödüllendirildiğiniz oldu mu?
Kimbilir belki de yıllar süren tedavinin sonunda özlemle beklediğiniz kızınız Özlem artık kucağınızdadır.
Öyle mi? Demek ki isteklerinize cevap veriliyor.
O zaman isteyin arkadaşlar...

Birgün meditasyon yapıyordum.Sahip olmayı istediğim evi hayal ediyordum.Sanki eve sahipmişim gibi hayalimde evin içinde dolaşmaya başladım.
Hatta duşakabinin önüne pembe bir ayak havlusu almalıyım diye düşündüm. O arada içimden, bana hiç ummadığım bir yerden pembe bir ayak havlusu geliyor diye geçirdim.Arkadaşlar, çok değil ertesi gün, sevgili Bahar arkadaşım tatil dönüşü Özdilek’e uğramış.Ve anladığınız gibi bana pembe bir ayak havlusu almış.
Düşündüm, istedim ve sahip oldum.
Bu konuda sizlerle paylaşacağım daha çok şey var.Beni izlemeye devam edin.

Sevgilerimle,
Güngör Ekinci

13 Eylül 2009 Pazar

DÜŞÜNCELERİMİZİN GÜCÜ

Merhaba arkadaşlarım,

Uzun süredir düşüncelerimizin ve duaların gücü ile ilgili araştırmalar yapıyor ve kitaplar okuyorum.
Öğrendiklerimi kendi hayatımda deneyimledikçe, faydalarını görmeye başladım ve artık öğrendiklerimi sizlerle de paylaşmanın zamanının geldiğine karar verdim. Düşünce gücü aslında çok derin olmakla birlikte çok da net bir durumdur. Konunun detaylarına, alt kollarına ( çakralar,... bilinçaltı temizliği, ... karmalar..vs.vs ..) değinmeyeceğim. Öğrendiklerimi mümkün olduğu kadar anlaşılır bir dilde az ama öz olarak sizlere aktarmaya çalışacağım.

Arkadaşlar, nasıl ki kendi yasalarımız, ailemizin yasaları, iş yerimizin yasaları varsa, içinde yaşıyor olduğumuz dünyamızın ve hatta evreninde bir yasası var ve bu daha çok çekim yasası olarak adlandırılmaktadır.

Evet, evren yasalarla yönetilir. Birçok gelişim kitapları ve konunun uzmanları çekim yasasının gücünden bahsetmekte olup, son günlerde TV programlarında da bu konunun çokca ele alındığını sanırım birçoğunuz gözlemlemişdir. Evrenin yasası, daha net bir ifade ile inancın yasası gibi işler. Ortaya konulan genel mesaj Napoleon Hill'in söylediği gibidir, " aklınız, neyi kabul edip inanıyorsa, onu gerçekleştirebilir".
Evet evet doğru okudunuz arkadaşlar, aklınız neye inanırsa onu gerçekleştirmek elinizde. Herşey düşüncede başlar çünkü.Yani eğer zor bir yaşamınızın olacağına inanıyorsanız gerçekten zor bir yaşamınız olacaktır. Karşılaşacağınız olaylar hayatınızı zorlaştıracaktır. Eğer paranın zor kazanılacağına inanıyorsanız emin olun parayı zor kazanırsınız. Hep hastalıktan şikayet ediyorsanız hep hasta bir haliniz olacaktır.
Konuyu kısaca toparlamaya çalışacak olursak şöyle diyebiliriz;
"Ağzınızdan çıkanlara dikkat edin, kaderiniz olurlar" .
yada " iyi düşünün başınıza iyi şeyler gelsin".
yada " kaderinizin kölesi değil, hayatınızın efendisi olun".
yada " iste, senin olsun, iste sana gelsin".
yada "bir kişiye kırk kere deli dersen deli olur" demek ki kırk kere akıllı dersen de akıllı olur.
yada" ne ekersen onu biçersin". demek ki zihnimize ve dilimize, allahın bize güzel şeyler sunduğu fikrini ekersek güzel sonuçlar biçeceğimizden de şüpheye düşmemeliyiz.


Burada altını çizmek istediğim bir nokta var. Allah'dan yardım istediğinizde sorunlarınıza değil, olmasını istediğiniz şeylere yoğunlaşın, temiz kalple ve sevgi ile isteyin. Yani, hastaysanız, hastalığa değil, sağlığa, şifaya yoğunlaşın. İnsan düşünebildiği, güvenle, sabırla beklediği ve mümkün olduğuna inandığı herşeyi yapabilir. İstediğiniz şey ne olursa olsun elde edeceğinize inandığınızda o sizindir.

Sevgilerimle,

Güngör Ekinci.