7 Ocak 2010 Perşembe

TAZELENMEK İÇİN 10 İP UCU

Sabahları bir türlü uyanamıyor, azıcık hareket edince hemen yoruluyorsanız, bakımınıza ve yediklerinize dikkat ederek tazelenebilir, düşlediğiniz enerjikliğe kavuşabilirsiniz. Abur-cuburu kesmek ve nane çayı içmek zinde kalmak için yapmanız gerekenlerden birkaçı. İşte tazelenmek için diğer ipuçları...

Abur-cubur yemeyi kesin: Günde gereksiz kaç kalori aldığının farkında mısınız? Cipsler, kuruyemişler, çikolatalar... Bunları hayatınızdan bir süreliğine bile olsa çıkarttığınızda, hem kilo vermiş, hem de “tazelenmenin” en önemli aşamasını gerçekleştirmiş olacaksınız.

Soda banyosu yapın: Pompalı bir şişeye doldurduğun sodayı biraz buzdolabında bekletip, yüzünüze ve vücudunuza sıkın. En pahalı tonikten bile daha iyi sonuç alacağınızdan emin olabilirsiniz. Ünlüler öyle yapıyor!

Nane çayı için: Nanenin içerdiği mentol nedeniyle ferahlatıcı bir etkisi vardır ve kozmetikte en çok kullanılan bitkidir. Diğer bir faydası ise sindirimi kolaylaştırmasıdır. Yemeklerden sonra içeceğiniz bir fincan nane çayıyla hem toksinlerden arınırsınız, hem de kendinizi daha rahatlamış hissedersiniz.

Nefesinizi tazeleyin: Okaliptusun da tıpkı nane gibi ferahlatıcı bir etkisi vardır. Burun tıkanıklığına çok iyi gelir. Nefesi tazeleyerek ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.

Buz kompleksi yapın: Buzun da tıpkı soda gibi cildi ferahlatıcı etkisi vardır. Her sabah yüzünüzü yıkadıktan sonra, buzluktaki buz parçalarıyla boynunuza ve yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın. Hatta aynısını göğüslerinizde de deneyebilirsiniz! <******>

Elma yiyin: Elma, bilinen en iyi detoks (arınma) meyvesidir. Vücudunu arındırmak için, her gece yatmadan önce bir tane elma yemeği deneyin. Hazımsızlık sorununuz varsa, elmanın kendisini yemek yerine suyunu içebilirsiniz.

Göz yorgunluğunu yok edin: Bir mendilin arasına rendelenmiş elma ya da iki dilim çiğ patates koyun ve birkaç dakika göz kapağınızın üzerinde bekletin. Gözlerindeki yorgun ifadenin kaybolduğunu göreceksiniz.

Enerjinizi artırın: Bunun en iyi yolu, küvete girmeden önce içine bir miktar biberiye atmak. Kendinizi çok daha iyi ve enerjik hissedeceksiniz.

Fresh parfümler kullanın: Baharatlı, ağır parfümler kullanmak, kendinizi daha çok yorgun hissetmene yol açacağından; tercihinizi hafif, çiçek kokulu parfümlerden yana kullanın. Hatta parfüm yerine deodorant kullanmayı deneyin

Hiç yorum yok: