8 Ağustos 2013 Perşembe

Heeey oradakiler, bayramlarin kiymetini bilin olur mu !!!


Çok degil,  2 – 3 yil oncesine kadar hersey aklima gelirdi de,  bir gun benim  de “ eski bayramlar ya da bizim oralarda bayramlar…. soyleydi, boyleydi “ diye nostalji yapacagim hiç aklima gelmezdi.

Geçen yilki ramazan bayraminda Turkiye de oldugumuz için megerse ben anlamamisim   durumu!

Bu Sabah kalktik Canimin Içi ile bayramlastik, bir de Turk bir arkadasimiz  var onunla bayramlastik, 
ahanda bitti,  hepsi bu kadar. 

Ben ki, oyle bir evden geliyorum ki, bayramlarda bizim eve gelen misafirlerin ayakkabilarini duzeltmek için bile bir kisiye ihtiyaç vardi.  O derece dolup tasardi yani evimiz.  Oyle yorulurdum ki bayram boyunca kosturmacadan, topuklarim zonklardi valla.

Bu sabah Japon arkadasim Ayako ile kahve içip sohbet ettik biraz. Bizim bayram geleneklerimizden bahsettim ona.  Oyle sasirdi ve hayran oldu ki, "ne guzel adetter mis " dedi.   

Degerlerimizin Turkiyedeyken de farkindayim  tabiki. Ama bugun oyle bir bosluk içinde hissediyorum ki kendimi, daha da çok fark ettim kiymetlerini. Onun için diyorum ki  “Heeey oradakiler bayramlarin kiymetini bilin olur mu !!!  
Gurbet elde olunca  ne kapida seker  tutacak çocuk var, ne de evde baklava ikram edecek misafir. 
Cami olmadigi için, ne namazdan gelmesi beklenen evin erkek fertleri,  ne de onlar  gelmeden once binbir ozenle hazirlanmis olan bayramlik kahvalti sofralari.   
Ne bayram harçligi verilebilecek kuçuk yegenler, ne sikica sarilip kocaman opulecek anne, baba ve kardesler.  Dost ve akrabalar da cabasi tabiki.  Internetten ya da telefon ile sanal sanal bayramlasabiliyoruz sadece.  
Ben de kahvaltida  Canimin Içi için,  çok sevdigi Pekmezli Yumurta yaptim.  Tarifini de daha once yayinlamistim. Isterseniz buradan ulasabilirsiniz. Fotograf eskiden yaptigima ait.

Bir çok kisi bayram tatillerini sehir disina kaçmak, ortamdan uzaklasmak için firsat biliyor ne yazik ki. Tamam kosturmacanin son surat devam ettigi Turkiye sartlarinda, biraz nefes alip eglenmeye calismak herkesin hakki tabiki.   Ama yok ya, valla yok. Bayramlari bayram tadinda yasamak lazim bence.  Buyukleri hatirlayarak, kuçukleri sevindirerek, bol bol tatli yiyerek  ( ben oyle yapardim J ) geçirmek lazim bayramlarimizi.

Amaaan neyse iste, içimden geldi yazmak istedim bunlari.

Hepinize iyi bayramlar, kalin saglicakla,

Gungor Ekinci Saglik

6 yorum:

Sevginin Ruhu dedi ki...

İnternetten sanal sanal bayramın kutlu olsun canım. Mutlu ol yeter ki gerisi...

Asuman Yelen dedi ki...

Sımsıkı sarılıyorun sana.
Keşke herkes okuyabilse bu satırları.
Çok duygulandım çok. Toparlayıp başka da bir şey yazamıyorum.
Eşine ve sana bir kez daha iyi bayramlar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun...

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Sevginin Ruhu,
ve sevgili Asuman hanim,
degerli ve anlamli yorumlariniza çok tesekkur ediyor ben de sizlerin bayramlarini yurekden kutluyor selamlarimi, sevgilerimi, opucuklerimi gonderiyorum. VARolun....

Adsız dedi ki...

cok tembellik yaptiniz...blogunuza geri donun artik:)

amerikadan bir okuyucunuz:)

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili adını yazmamış olan okuyucum,
Yorumunuz ve ilginiz icin tesekkur ederim. Ben de bir an önce bloğuma dönmek istiyorum. Yakın zaman da insallah yazılarımla tekrar buradayım. Sevgiler....

Adsız dedi ki...

sizin hayata pozitif bakis acisiniz beni de yureklendiriyor :) ispanya maceralarinizi zevkle okuyoruz.Artik sakir sakir ispanyolca konustugunuza gore, yeni maceralara hazirsiniz demektir...

amerikanin dogu yakasindan zaragoza'ya selamlar:)