Ben biraz annem kilikliyim galiba, evde yemegim varsa
kendimi daha iyi hissediyorum.
Annem sabah kahvaltidan sonra ilk is olarak yemegini yapar. Ben de sabah okula gittigim için genelde bir gece onceden yapiyorum yarinin yemegini.
Fotograflardan da anlayacaginiz uzere yarin ki menumuz tam Turk usulu oldu; etli bulgur pilavi ve nohut. Beyaz lahana tursumuz yok, onun için yanina da bir bas sogan kirariz heralde Canimin içi ile.
Vallahi piserlerken oyle harika gorunduler ki gozume dayanamadim fotograflarini çektim hemen. Ozellikle de bulgur sanki sanat eseri gibi fokurduyordu tencerede. Daha tam olarak pismeden fotografini çektigim için boyle sulu sulu duruyor. Suyunu çekip biraz da demlenince super olacak eminim.
Eger daha once denememis olan arkadaslarim varsa olculerini de verebilirim hemen. Zaten çok basitler.
ETLI BULGUR PILAVI
Malzemeler:
Tencereye yarim çay bardagi sivi yagi kaydukdan sonra, sogani kup kup dograyip,
1 Adet Soğan
yarim çay bardagi sivi yag
1 Yemek Kaşığı biber Salçası
1 Çay Kaşığinin ucu ile azicik Karabiber1 Çay kasiginin ucu ile azicik pul biber
yeterince tuz
Yine arzuya gore tereyagi
Sicak su
Annem sabah kahvaltidan sonra ilk is olarak yemegini yapar. Ben de sabah okula gittigim için genelde bir gece onceden yapiyorum yarinin yemegini.
Fotograflardan da anlayacaginiz uzere yarin ki menumuz tam Turk usulu oldu; etli bulgur pilavi ve nohut. Beyaz lahana tursumuz yok, onun için yanina da bir bas sogan kirariz heralde Canimin içi ile.
Vallahi piserlerken oyle harika gorunduler ki gozume dayanamadim fotograflarini çektim hemen. Ozellikle de bulgur sanki sanat eseri gibi fokurduyordu tencerede. Daha tam olarak pismeden fotografini çektigim için boyle sulu sulu duruyor. Suyunu çekip biraz da demlenince super olacak eminim.
Eger daha once denememis olan arkadaslarim varsa olculerini de verebilirim hemen. Zaten çok basitler.
ETLI BULGUR PILAVI
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr.kuşbaşı dogranmis dana eti
1 adet orta boy soğan
250 gr.kuşbaşı dogranmis dana eti
1 adet orta boy soğan
Yarim çay bardagi sivi yag
1 corba kasigi tereyağı ( Canimin içi çok tercih etmiyor diye ben 1 çay kasigi koyuyorum)
1 adet orta boy domates
1 adet sivri biber
½ kirmizi biber
1 adet orta boy domates
1 adet sivri biber
½ kirmizi biber
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
½ çay kaşığı kadar pulbiber
yeterince tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
½ çay kaşığı kadar pulbiber
yeterince tuz
Tencereye yarim çay bardagi sivi yagi kaydukdan sonra, sogani kup kup dograyip,
kusbasi dogranmis etlerle birlikte tencerede sotelemeye basliyorum.
Etlerin
pismesine yakin domates, sivri biber ve
kirmizi biberi de kup kup dograyip tencereye ekliyorum.
Bu arada etler kendi
suyunu birakacaktir ama gozunuze yetersiz gorunurse yarim çay bardagi kadar su
ekleyebilirsiniz. Sebzeler yumusayip
etler de pisince salçayi, biberi ve tuzu ekliyorum.
Yikanmis bulguruda ekledikden sonra 1 dakika kadar hepsini
birlikte soteliyorum.
Benim burada
kullandigim 1 bardak bulgur 3 bardak suyu kaldiriyor. Onun için ben 3 bardak sicak su ekliyorum. Siz kullandiginiz bulgurun
cinsine gore 2 bardakda da ekleyebilirsiniz.
Su kaynamaya baslayinca tereyaginida ekleyip
pilav suyunu çekene kadar pismeye birakiyorum.
Eger derseniz ki hadi elin degmisken nohutun tarifini de ver, tamam hemen yaziyorum.
ETLI NOHUT
Malzemeler:
250 gr. Dana kusbasi
2 Su bardağı nohut ( Ben haslanmis kullaniyorum, siz kuru
kullanacaksaniz bir gece onceden suda birakip ertesi gun haslayip suyunu suzun)1 Adet Soğan
yarim çay bardagi sivi yag
1 Yemek Kaşığı biber Salçası
1 Çay Kaşığinin ucu ile azicik Karabiber1 Çay kasiginin ucu ile azicik pul biber
yeterince tuz
Yine arzuya gore tereyagi
Sicak su
Nohut da ayni sekilde, tencereye yarim çay bardagi sivi yagi kaydukdan sonra, sogani kup kup dograyip,
kusbasi dogranmis etlerle birlikte tencerede sotelemeye basliyorum. ( Bu arada arzu ederseniz içine yine kuçuk kuçuk dogranmis 1 sivri biberde ekleyebilirsiniz.) Yine etler kendi suyunu birakacaktir ama gozunuze yetersiz gorunurse yarim çay bardagi kadar su ekleyebilirsiniz. Etler pisince salçayi, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekliyorum. Sonrasinda haslanmis nohutlari ve uzerlerini 2 parmak geçecek kadar sicak suyu da ekleyip pismeye birakiyorum. Bu arada su kaynamaya baslayinca içine yine 1 çay kasigi tereyagi ekliyorum. Yaklasik olarak 10-15 dakika kadar pistikden sonra altini kapatiyorum.
Ooooohhh ellerimize saglik olsunda hep lezzetli yemekler yapalim, huzurla, afiyetle yiyelim insallah.
Sevgilerimle
Gungor Ekinci Saglik
4 yorum:
Güngör'cüm canım ellerine kollarına sağlık,afiyet şeker olsun.Pek de güzel,iştah kabartıcı görünüyorlar mmmmm nefis.Bizde de dün akşam aynı menü vardı.Kış aylarının vazgeçilmezi.Sevgiler İstanbul'dan şekerim öpüyorum çok özledim seni....
Oyle kardesim Turk mutfagimizin vazgeçilmez yemekleri bunlar. Gerçekden harika bir mutfagimiz var. Bende seni çok ozledim ve çok opuyorum canim kardesim, sevgiler, selamlar.
Kim bilir ne lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık. Sevgiler.
Çok tesekkurler sevginin ruhu,
yurekden sevgiler.
Yorum Gönder