20 Eylül 2009 Pazar

RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

Image Hosted by ImageShack.us

“Üşüyorum, susadım, sahurdan sonra uyuyamadım uykum var” dı derken onbir ayın sultanı Ramazan-ı şerifinde son gününe geldik. Allah orucumuzu, diğer ibadetlerimizi, yapmaya çalıştığımız hayırlarımızı kabul etsin inşallah. Yarın Allahın izni ile bayramı karşılayacağız.
Tüm dualarınızın kabul olduğu bir bayram sabahına uyanmanızı dilerim.

Sabah bir uyansanız ki, dün akşamdan yapılan baklavanın siz kalkmadan şerbeti dökülmüş olsun. Daha tatlı şerbetini çekmemiş ama olsun siz genzinizi yaka yaka atın ağzınıza bir tane aceleniz var çünkü.

Neden mi aceleniz var?
Çünkü sevgili okuyucum, eğer erkekseniz bayram namazına yetişeceksiniz, bayansanız eşiniz, yada babanız, yada kardeşiniz, yada oğlunuz, yada hepsi birden bayram namazından gelmek üzereler, onlar gelmeden sizin de benim gibi kahvaltı sofrasını hazırlamanız gerekiyor.

Tamamdır, artık sofra hazır. Oooohhh börek de mis gibi kokuyor.Çayın altını yarıma kısın yavaş yavaş demlensin.Kolonya ile şeker hazır mı? Çocuklar şimdi kapıyı çalmaya başlar.

Heh, bizimkilerde geldi, hadi artık sofraya. " YURDUM İÇİN KAHVALTI VAKTİ " Afiyet olsun Türkiye...

Babam ve annem ailenin büyükleri olduğu için bizim bayram misafirimiz çok olur.Yeğenler, kuzenler, ahbablar, komşular, evimiz dolup taşar. Biz de hiç " nerde eski bayramlar" nostaljisi olmaz. Çünkü çok şükür dejenere olmamış bir aileye sahibim. Büyük büyüklüğünü, küçük küçüklüğünü bilir. Küçük büyükle tokalaşmaz el öper. Gelen bütün misafirlere kolonya, şeker tutulur, tatlı ve içecek ikram edilir.Minik misafirlerimize mendilleri hediye edilir. Şehir dışındaki büyüklere telefon açılır, bayramları kutlanır, hayır duaları alınır.

Ya sizde, sizlerde bayramlar nasıl geçer ?
Dilerim umduğunuzdan da güzel geçer...

Hepinizin mübarek ramazan bayramını en içten dileklerimle kutluyor, tüm dünyaya barışın, dostluğun, anlayışın, hoşgörünün, bereketin hakim olduğu, savaşların, açlığın, felaketlerin olmadığı, sağlıklı, huzurlu, mutlu nice nice bayramlar diliyorum.

Sevgilerimle,
Güngör Ekinci

2 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

iyi bayramlar canım..
güzellikler, sevgiler..

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Teşekkürler sevgili Nunu,
güzellikler hepimizin olsun.