16 Haziran 2011 Perşembe

BABA Çınar Ağacı gibidir. Meyvesi olmasa bile onun gölgesi yeter...



Babamı çok seviyorum çünkü;
Babamdan öğrendim evimizin ibadethane kadar kutsal olduğunu,
ailemizin herşeyimiz olduğunu, büyüğü saymayı, küçüğü sevmeyi, insana değer vermeyi.

Babamdan öğrendim en büyük Fenerbahçe, yaaaa şaaaa Feneer bahçeeeeeeeee demeyi.

Babamdan öğrendim köylüye saygı duymayı, zorda olana omuz vermeyi.
Bölüşmeyi, paylaşmayı, kıymet bilmeyi, fedakarlığı.

Saçlarımın ucundan azıcık kestirdiğimde kıyametleri koparıp, " kafanı sıfıra vurdursaydın kızım, daha çok yakışırdı " diyen babamdan öğrendim, kadına uzun saçın farklı bir eda kattığını.

Yine babamdan öğrendim, Cumhuriyetimizin en büyük adamının Atatürk, İslamiyetin en büyük adamının Hz. Muhammet olduğunu. Elhamdülillah müslüman olup laik bir ülkede yaşadığımızı.

Yıllarca Eyip beyin büyük kızı Güngör oldum önce, şimdi Güngör hanımın babası Eyip bey de diyorlarmış canım babama.



Daha 6 aylıkken ağzımdan çıkan ilk kelime de " BABA "olmuş. Hem de öyle ba ba ba, ya da bab ba değil. Bayağa seslenmişim odadan, salonda yemek yiyen babama. Amcalarım, annem, babam, nenem, dedem hepsi sofradaymış. Korkmuşlar önce, 6 aylık çocuk konuşur mu diye. Rahmetli amcam kalkıp okumuş beni. Korkutmayın çocuğu demiş, canım nurlar içinde yatsın. Konuşmayı çok seveceğim 6 aylıkken bile belliymiş yani :)

Amcalarımdan birinin eşi Kıbrıs'lı. Ben 5 yaşındayken bir yaz tatilinde Kıbrıs'a gideceklermiş. Gitmeyin diye ağlıyormuşum. " E gel senide götürelim " demişler. Ama ben babamı bırakamam ki demişim.

Bazen olur ya hani, sıkıntıya düşersiniz, çıkmazda hissedersiniz kendinizi. İşte öyle durumlarda babamın " sen tasa etme, ben hallederim" demesi güven verir bana. Arkamda dağ gibi hissederim varlığını. Onun için girdiği 4 ameliyatta da çok korkmuş ve oruçlar adamıştım, Allahım sağ salim hayırlısı ile çıksın ameliyattan diye.


Canım babam 17 yıl kadar önce ne büyük sıkıntılar yaşadı iyi niyeti yüzünden.
Ki zaten bu yüzden kalp ve tansiyon hastası oldu. Ogünlerden kaldı bana ağlayan babalara film de bile olsa dayanamamak onlarla birlikde ağlamak, çekilen sıkıntılar ne olursa olsun dürüstlüğünden ödün vermemek, merhametini kaybetmemek, bunları da aşacağız sabrın sonu selamet demek ve şükür ki bunda yanılmamak.

Okuma yazma öğrenmeme yardımcı olup, otuduğumuz küçük mahallenin sakinlerini ilk okuldan sonra da kız çocuklarını okutmaları için yüreklendirip, beni orta okula kayıt ettirip, gölge gibi yanımda olduğun ve desteğini hiçbir zaman esirgemediğin için de çok teşekkür ederim baba . Bugün sayende ayaklarım yere basıyor ve kimseye muhtaç değilim çok şükür.



Bana kattığın her şey için çok teşekkür ederim. Annemin ve senin emeklerinizi hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz kesin. Ama sadece sizleri çok sevdiğimi/ sevdiğimizi bilmenizi isterim. Allah ikinizi de başımızdan eksik etmesin. İyi ki bu ailenin bir ferdi ve sizin çocuğunuz, hem de ilk göz ağrınız olmuşum. İkinize de çok seviyorum.

Canım babam, senin şahsında, senin ve bütün babaların babalar gününü kutluyor,hepinize uzun ömürler diliyorum.
Ayrıca bu vesile ile aramızda olmayan tüm babalarımızı da saygı ve rahmetle anıyorum.

En içten sevgilerimle,
Evin küçük aslanı Güngör Ekinci :)
( BÜYÜK ASLAN BABAM )

21 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Senin de babalar günün kutlu olsun Güngör' cüm. Allah babana ve tüm sevdiklerine sağlıklı, uzun ömürler versin...

Ayca Karaoglan dedi ki...

Çok güzel bir yazı. Başka türlü nasıl bu kadar duru ifade edilebilirdi "baba" bilemedim. Ağladım, okudum... Çok teşekkürler bu yazıyı bizimle paylaştığınız için.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Amin sevgili Asuman hanım, çok teşekkür ederim.Aynı şekilde rabbim size de sevdiklerinizle birlikde uzun ömürler geçirmeyi nasip etsin.
Sevgilerimle.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Ayça hanım, beğendiğinize sevindim.
Beğenip yorum yazdığınız için bende size teşekkür ederim.
Sevgiler.

Bugday Tanesi dedi ki...

Çok duygulandım okurken, babanla ve ailenin diğer fertleriyle daha nice anılar oluşturmanız dileğimle...

Canan Ayşe Gürpınar dedi ki...

Yazınızı okudukdan sonra rahmetli babamı ne kadar özlediğimi bir kez daha hatırladım.Çok güzel yazmışsınız, yüreğinize sağlık.
Canan Ayşe Gürpınar

Adsız dedi ki...

Rahmetli babalarımızıda unutmamış olmanız büyük incelik. Teşekkürler. Ben de bütün babaların babalar gününü kutluyorum.
Bu arada çocukkende güzelmişsiniz, hala güzelsiniz.
Gülçin Bahadıroğlu

Defne Soysal dedi ki...

Sevgili Güngör, ne güzel yazmışsın, mutlaka babanda okumalı bu yazıyı. Babalar gününde çıktısını alıp okutmaya ne dersin. Eminim gurur duyuyordur senin gibi bir çocuğa sahip olduğundan. Sen onun eserisin çunkü, hepimizin babalarının eseri olduğumuz gibi:))

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Buğday,
Amin çok teşekkür ederim.
Bende sana tüm sevdiklerinle mutlu anılar biriktirmeni dilerim.
Sevgilerimle.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Canan hanım,bu vesile ile rahmetli babanızı da sevgi ve rahmetle anmış olalım ozaman.
Teşekkür ediyor, sevgilerimi gönderiyorum.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Gülçin hanım,
Nurlar içinde yatsın babanız.

İltifatınız için çok teşekkür ediyor sevgilerimi gönderiyorum.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Defne, çok teşekkür ederim bu güzel sözlerin için. Yazıyı babama gösterme konusunda ben de aynı şeyi düşündüm.

Ben bizim evin dış kapısını pano olarak kullanıyorum. Hoşuma giden yazıları şiirleri asıyorum kapıya. Bu yazının da çıktısını alıp cumartesi gecesi kapıya yapıştırıcam. Babama babalar günü sabahı sürpriz olacak yani.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Merhaba Güngör;
Galiba Resimdeki küçük kız sensin ama gözlerindeki o anlım lı bakış çok dikkatimi çekti o dönemlerde çok mı sıkıntılıydında böyle bir masum yüz ifaden vardı?
Şimdiye kadar okuduğum yazılarınızda sizi hiç eleştirmemiştim çunku eleştirecek bir açık kapı vermemiştin,ama şimdi seni 9.7 şiddetinde deprem kadar eleştiriyorum.Nedenini yazında yazmışsın soylersem olmaz kendin tahmin et....(Footbool ile ilgili)
Selamlar

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Çil Ali,
İstediğim her şeye sahip olduğum, sıkıntısız bir çocukluk geçirdim çok şükür. Bu fotoğrafın çekildiği gün çok dolaştığımız için yorulmuşum ve yorgunlukdan öyle bakmışım.
Bu arada deprem kaç şiddetinde olursa olsun, EN BÜYÜK FENERBAHÇE :)))
Sevgi ve selamlar

Selma Er dedi ki...

gece yarısı ağlattınız beni..babanızın ellerinden öperim..sevgiler..

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Ben de yanaklarınızdan öpüyor sevgilerimi gönderiyorum Selma hanım.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Çok az insanlar anne baba kıymetini biliyor. Bilmeyenler mezar başında pişmanlık yaşar. Bilenler anne baba ile her anın tadını yaşar. Bende bilmeyenlerdenim ve pişmanlık devam ediyo. Blogun çok süper gerçeiten aşırı duygulandım. Allah gönlüne versin . Selamlar

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Çok tesekkur ederim, sevgiler.selamalr.

Unknown dedi ki...

Peygamber Efendimiz i çok görmek isteyen bir anne oğlum beni Mekke Medine ye getir efendim i görmek nasip olsun inşallah der evlat annesi sırtında günlerce taşır da taşır ve varır ki Efendimiz Mekke'de dehil mis ve geri gelir ler ayni sekilde evlat yaptığı sevabı bir hoca ile paylaştı ve derki hocam ben annemin hakkini odeyebildimmi diye sorar hoca derki evladım hani sen kundakta ağlayıp ta annenin gece uykudan kaldirip sana baktihi bir gece varya sen daha o bir gecenin karsilihini bile yetmez yaptın bu sevap demis adam düşünür kalır arkadaslar cennet annemiz in ayaklararinin altında dir anne baba duâ si almak çok güzel bir şey almayanlarin vay vay vay halineki vay haline

Unknown dedi ki...

Ewet

Adsız dedi ki...

"Babaların gölgesi yeter" yazdım, ilk çıkan sayfadan yazınızı okudum.. AĞLATTINIZ BENİ.. Sevgi yumağı olmanın sevincinden dolayı... AFERİN SİZLERE.. NE MUTLU Kİ SİZİN GİBİ İNSANLARIN VAR OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA KANITLIYORSUNUZ.. Herşey gönlünüzce olsun..
Annesini Babasını kaybetmiş bir insa olarak, en derin saygılarımla.. Zeki EROL- Antalya