26 Mayıs 2011 Perşembe

PEKMEZLİ YUMURTA



Bugünkü tarifim Adıyaman'lı arkadaşım Ayten'den.
Açıkcası şimdiye kadar yumurta ve pekmezi bir arada ne düşünmüştüm ne de duymuştum.
Ama oluyormuş işte. Alışık olmayanlara biraz ağır gelebilir.Çünkü hafifden geniz yakan bir tadı var. Hem sağlıklı, hem kolay yapılan, hem de ekonomik olan bu lezzeti kahvaltıda sıcakken yemenizi öneririm.

MALZEMELER
2 yumurta
4 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı tereyağı ya da sivi yag

YAPILIŞI
Yumurtaları derin bir kaba kırın ve çırpın.
Yağı  tavada eritin.
Çırpılmış yumurtaları tavaya dökün.
Tavada yumurta yapar gibi pişirin.
Tavadaki yumurtaları, pekmezin iyice içine işlemesi için parçalara bölün.
Sonra pekmezi ilave edin.( Pekmez çok koyuysa, çok az da su ilave edilebilirmiş. Ben sırf pekmezle yaptım.)
Pekmezi ilave ettikden sonra, pekmez içinde bir kez kaynadıkdan sonra ocakdan alabilirsiniz.

Ayten'cim bak bakalım olmuşmu? :)

Afiyet olsun.
Sevgilerimle,
Güngör Ekinci

14 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Süper değişik ve lezzetli birşeye benziyor Güngörcümmm, farklı şeyleri yapmaktan keyif alan arkadaşım benim...

Adsız dedi ki...

İlginç görünüyor.

Adsız dedi ki...

Farklı bir lezzeti bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Hülya Yılmaz

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Canım Delfiş'im, biliyorum sen de seviyorsun farklı lezzetleri. Hafta sonu oğluşuna yap mutlaka. Çok öptüm canım. Sevgiler.


Adını yazmayan sevgili okuyucu, deneyin, belki beğenirsiniz siz de.
Sevgiler.


Sevgili Hülya hanım,
rica ederim, umarım yapıncada menun kalırsaınız.
sevgiler.

mustafa dedi ki...

hiç aklma gelmezdi bi gun bizim hep kahvaltina yedigimiz pekmezli yumurtanin nami bu sayfalara tasinacagi.inaninki sevindim .ben koyde yetistim ve bizim vaz geçilmez yemegidi halen oyle .mustafa

Adsız dedi ki...

Güngör hanım, gözlerim doldu. Çocukluğumu hatırlattınız bana. Bizim Bingöl'de de yapılır bu yemek. çok nefis olur. herkese tavsiye ederim köyümüzün yemeğini denesinler. Şükran Kara

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık.
Özlem Evlek

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Mustafa bey,
samimi bir dille yazmış olduğunuz yorumunuz için çok teşekkür ederim. Eskileri hatırlamak ne kadar da mutlu ediyor bizleri değil mi? Eski bir dost, eski bir kıyafet, eski bir hatıra ya da şimdi olduğu gibi eski bir yemek. İnsanın gözünde hatıraları canlanıyor. Sevindiğinize mutlu oldum gerçekden.
Sevgilerimle.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Şükran hanım,
umarım mutlu anılarınızı hatırlatmışımdır size.
Eminim okuyucularım bu yorumunuzu dikkate alacaklardır. Çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Çok teşekkür ederim Özlem hanım.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

HARika görünüyor. bende hemen deneyeceğim. ancak bende buna benzer bir tarif vereyim. bende Zeynep'e yapıyordum bebekken.
yumurtayı tereyağında pişirip , sıcakken içine 1-2 kaşık (isteğe göre değişibelir) labne peyniri ve bal ilave ediyordum. müthiş güzel oluyordu. yalnız biraz sulanabiliyor..miniklere hem lezzetli hemde süper besleyici bir sabah kahvaltısı...
eminim pekmezli de süperdir....

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Canım Bahar'cım, Zeyno ballı yumurtaları yediği için bu kadar tatlı demekki:) Tarifi yazdığın için sağol. Dediğin gibi özellikle çocuklar için harika bir lezzet gibi duruyor.
öptüm çok canım,
sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Güngör;
yazdığın yazıları öyle bir dille yazıyorsun ki etkilememk mümkün değil,yazında bahsettiğin Pekmezli yumurta bizim Adıyaman yöresinde ve çevre bölgelerde sık sık yenilen bir kahvaltı+işten eve geldiğinde hazır bir seyler yoksa 5 dakikada yapılan bir yemektir.normalde severim ama sen güzel bir dille anlatınca daha çok sevmeye başlıyacağım.istanbul'la dönünce Ayten'e soylerim yapar bana...
Selamlar

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Merhaba Ali bey,
Bu ne güzel bir yorum böyle.
Ayten’in ellerine sağlık olsun, size de afiyet olsun ozaman:)
Kocaman sevgi ve selamlar.