25 Ocak 2011 Salı

Bugün MISIR UNLU KEK yaptım, işte tarifi



Malzemeler:
3 Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
1,5 Su Bardağı Mısır Unu
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Süt
1,5 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
1 Paket Kabartma tozu
2 Paket Vanilya

Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker derin bir kapta çırpılır.
Sonra sıvı malzemeler ilave edilerek karıştırılır.
Arkasından kuru malzemeler ilave edilip karıştırılmaya devam edilir.
Evde kuş üzümü olduğu için ben kuş üzümü koydum ama siz isterseniz fındık
ya da cevizde ekleyebilirsiniz.
Karışım, yağlanmış kalıba alınıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında
kızarana kadar pişirilir.
Soğudukdan ya da ılındıktan sonra servise hazırdır.
Çok beğebeceğimize eminim, şimdiden afiyet olsun.

Sevgilerimle.

6 yorum:

SERAP dedi ki...

Güngör'cüğüm canım sen yaparsın da güzel olmaz mı hiç ellerine sağlık afiyet bal olsun şekerim.Çayın yanında ne güzel mmmm...sevgiler...

Güngör Ekinci dedi ki...

Sağol canım Serap'ım, öpüyorum seni kocaman.

didomik dedi ki...

Ellerine sağlık canım arkadaşım... Senin bu kekini yemedim ama diğer yaptıklarından yola çıkarak eminim bu da harikadır... İlk fırsatta deneyeceğim :)) Sevgiler..

Güngör Ekinci dedi ki...

Canım sen atla gel bigün, yaparım ben sana. öpüyorum çok.

Adsız dedi ki...

eee bir karadenizliden başka bir şey bekelemem zaten...şekerim sen yakında hamsili kek yaptımda dersin valla.....mısır unu ekmeğini zaten ben poğaça niyetine sade olarak çayla yerim...şimdi onun tatlısını yiyeceğiz. bende bazen ekmek yapma makinemde bu arada markası SİNBO, mısır unu ekmeği yapıyorum. haçen biz hepimiz karadenizlu değil miyuz daaaa....
sinopludan sevgilerrrrrrr

Güngör Ekinci dedi ki...

:))hiç de fena bir fikir değil arkadaşım.yapayım valla. Hatta patentini de alırmışım süper olur.
Ayyy bakarsın yemek programı yaparım dimi,valla heyecanlandım şimdi. Sevgiler.