12 Şubat 2010 Cuma

MİNİATÜRK diğer bir deyişle İKİ SAATTE TÜRKİYE TURU

İstanbul Arkeoloji Müzesinde ve Topkapı Sarayında ruhumuzu ve gözümüzü doyurdukdan sonra üçüncü durağımız Miniatürk ( Minyatürk) oldu. Burada bir iki saat içinde mini bir Türkiye turu yaptık.



Burada Kız kulesinden Çanakkale şehitliğine, Ayasofya'dan Selimiye'ye, TBMM’den Pamukkaleye, Rumeli Hisarı'ndan Galata Kulesi'ne, Safranbolu Evleri'nden Sümela Manastırı'na, kadar pek çok kültür ve medeniyetin izlerine rastlamanız mümkün.

Fotoğrafların üzerine tıklayarak büyütebilir siniz.








Miniaturk'te, 45 eser İstanbul'dan, 45 eser Anadolu'dan 15 eser ise bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere, ilk etapta 105 sabit eser sergilenmektedir.
Maket yapımında sanayide kullanılan plastik bazlı, açık hava şartlarına uygun malzeme kullanılmış.






Dünyanın en geniş maket alanına sahip olan Miniaturk toplam 60.000 metrekare alan üzerine kurulu olup, içinde 15.000 metrekare maket alanı, 40.000 metrekare yeşil ve açık alan, 3.500 metrekare kapalı alan, 2.000 metrekare havuz ve suyolu, 500 araçlık otopark yer almaktadır.




















Kesinlikle sıkılmadan gezmeyi vaad eden Miniaturk'te, sergilenen maketlerin yanı sıra, ziyaretçilerin hoş vakit geçirmesini sağlamak amacıyla farklı mekanlar da tasarlanmıştır; 400 kişilik oturma kapasitesiyle amfitiyatro, Miniaturk'ü hatırlatacak hediyelik eşyaların satışa sunulduğu alışveriş merkezi, küçük ziyaretçilerin ilgisini çekecek oyun alanı mevcuttur.


Panorama Zafer Müzesi
Zafer Müzesi’nde Milli Mücadelemizi harika ses ve ışık efektleri arasında canlanan maketlerle izleyebilirsiniz.


Kristal İstanbul Müzesi
Kristal cam, ışık ve yüksek lazer teknolojisini tarihle buluşturan 3 boyutlu eser müzesinden iki kare.



Park hergün 09:00 – 17:00 saatleri arasında oldukca uygun fiyalarla gezilebilir.
Yeme içmeden Beltur Restoran/Cafe sorumlu.

En kısa sürede başka bir kültür turu ile karşınızda olmak üzere sevgiler.
Güngör Ekinci

2 yorum:

Selma Er dedi ki...

ne güzel anlatmışsınız..fotoğraflar da çok güzel..ben daha gezemedim..çok uzak,gözüm yemedi..inşallah gider,gezerim..sevgiler...

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Mutlaka görün Selma hanım. Çok beğeneceğinize eminim. Sevgiler, teşekkürler.