9 Ağustos 2014 Cumartesi

Madrid´den sevgilerimizle....

 

Hafta basinda 2 gece 3 gunluk bir Madrid tatili yaptik.   Turkiyede Istanbul ile Ankara´nin kiyaslanmasi gibi,  Ispanyada da hep Madrid ve Barcelona kiyaslanir.  Açikcasi ben Madrid´i daha çok sevdim.
Madrid bence çok sik bir sehir.  Çok ihtisamli binalari ve birçok binanin uzerinde bir o kadar sik ve gosterisli heykelleri var.  Bu ihtisamli binalarin bir çogu da belediye ya da bakanlik gibi,  devlet  dairesi  olarak kullaniliyor. Binalarin guzelligi gerçekden çok dikkat çekici.
Puerta del Sol, Gran Via, Plaza Mayor ve Palacio Real  sehrin en unlu ve kalabalik yerleri diyebilirim.  Zaten hepsi de birbirlerine çok yakin.  Bu meydanlar ve sokaklar magaza, kafe,  restoran ve  barlarla dolu. Bagzi meydanlar sadece yayalara açik ve bizim Taksim Istiklal caddesine benziyor.
Buen Retiro Park isminde bir de çok buyuk bir parki var.  Gerçekden gorulmeye deger. 
Madrid Kraliyet Sarayı da Plaza Mayor’a çok yakin. Yuruyerek gidilebilinir.  Saray artık sadece resmi törenler için kullanılıyormuş.  Fakat içindeki butun salonlar ve parçalar goz kamastirici olup herseyde  aslan figuru hakimdi.
Sarayın hemen yanında da  ise bir katedral var.  Yeni kral 6. Felipe ve  esi,  eski TV spikeri Letizia Ortiz ile 2004 yılında  bu katedralde evlenmiş  
Gunumuz az olup, orada yasayan arkadaslarimizla da vakit geçirdigimiz için,  muzeleri gezme imkanimiz olmadi malesef. Ama Madrid gerçekten gorulmeye deger çok guzel bir sehir.  Ayrica fiyatlarin da uygun oldugunu belirtmek isterim.
Iste seyahatimizden objektifime yansiyan karelerden bazilari.
Fotograflari uzerlerine tiklayarak buyutebilirsiniz. Keyifli seyiler.
Sevgilerimle,
Gungor Ekinci Saglik

























Asagidaki fotograf, onunde durdugumuz bu aslana ait. Aslanin disinin dustugunu de gorun istedim :-)
 

















5 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Madrid' le ilgili tüm resimleri, binaları, heykelleri içim burkularak izledim. Bir de koca şantiye İstanbul' u düşündüm. Orada birazcık Haydarpaşa Garı' na benzeyen binayı görünce her gün nedense hep eski tarihi binaları yakan (!) alektrik kontaklarına lanet okudum. Oralara kaçmak istedim. Tek yüzümü güldüren güleç yüzlü güzel aile görüntünüz oldu.
Allah sizi nazarlardan saklasın..

Akçay' dan selamlar, sevgiler...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Çok güzelmiş canım, sevgiler :)

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Guzel mesajlariniz icin cok tesekkurler guzel arkadaslarim. Sevgiler, selamlar, opucukler.

Unknown dedi ki...

Bir gün görebilmek dileğiyle.

Ankara dan sevgiler,selamlar

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Umarım size de kısmet olur Recep bey. Selamlar.