16 Mayıs 2013 Perşembe

ARRABAL´IN KURTULUSU


Buranin halki, tum dunya da kutlanan bayramlarinin  yani sira,  birçok seyi daha kutluyor ya da aniyorlar.  Hatta bazen " yok ya, onu da mi kutluyorlar" diye sordugum oluyor.  Sehirlerinin, mahallelerinin, semtlerinin kurtulusunu, sokaklarini kurtaran azizin dogum gununu…
Ya da anma toreni yapiyorlar bir çok azizleri ve azizeleri için.  Geçen Persembe gunu de Arrabal semtinin kurtulus gunuydu. Son bir haftadir çesitli etkinliklerle bu semtin kurtulusu kutlaniyor. Açilis kokteyline arkadasim Marimar´la ben de gittim.  Etkinlikler hafta sonuna kadar surecek.  Suan de ben bu yaziyi hazirlarken bile  yuzlerce insan muzisyenler esliginde sarki soyleyerek sokaklardan geçiyor.
Iste açilisda ve diger etkinliklerde çektigim fotograflardan bazilari.
Fotograflari uzerlerine tiklayarak buyutebilirsiniz.




   






Bu arkadasin ismini suan da hatirlamiyorum. Eglence sirasinda yanindaki maskotu kafasina geçirecek.

Bakin Canimin Içi´nin yardimi ile hazirlaniyor.

Ve iste hazir


Bu gordugunuz kostumun içindeki kisinin,

 
bir kaç hafta once bize yemege gelen Isabel olduguna inanabilir misiniz hiç?  Burada hiç kimse de " o ne der"  " bu ne soyler"  kaygisi yok. Hersey eglenmek, eglendirmek ve mutlu olmak için. 







Sokaklar arasinda muzisyenler esliginde yuruyus. 



Yine Isabel supurgesi ile bizleri kovalarken :-)




 Sevgilerimle. 
Gungor Ekinci Saglik 




5 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Bir araya toplanıp eğlenmek için vesileler arayan ve buna vakit ayıran insanların bulunduğu bir yörede yaşıyorsun. Ne güzel Güngör' cüm. Hep karış aralarına :)
Sevgiler, selamlar...

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Asuman hanım, cok iyi ozetlemissiniz. Eğlenmek icin fırsat yaratıp vakit ayırıyorlar. Sanırım onun icin herkes yasından genc gösteriyor. Ve gercekten aralarında bulunduğum icin mutluyum. Selamlar, sevgiler, öpücükler.

Esin Bozdemir dedi ki...

Güngörcüm, ne güzel farklı bir kültürü tanımak ve o kültürün insanları ile birlikte yaşıyor olmak öyle değil mi!Memleket hasreti bile uzaktan çok başka!Hayatı sevdiğinle, sevdiklerinle birlikte doya doya yaşamaya devam et arkadaşım..

Memleketimiz içinde ve aslında tüm insanlık adına güzel şeylerin olmasını diliyorum ben de..Zaman zaman içimi ümitsizlikler kaplasa da! yine de umudum var yarınlardan!..farklı kültürlerin, dillerin, dinlerin, dünya insanlarının arasında aslında gerçekten hiç bir sorun yok!..hepimiz kardeşçe yaşayabiliyoruz pek alâ:)) sevgiler, esenlikler dilerim..iyi haftasonları Güngörcüm...

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Esmir,
oncelikle belirtmek isterim ki katildigim hemen hemen her etkinlikde, fark ettigim her guzel seyde ve buranin insanlarini tanidikca hep burnum sizliyor biliyormusun. Surekli sorguluyorum, bu neden benim ulkemde de yok, bu neden bizde farkli, bizim insanimiz için neden olmasin.... boyle uzayip gidiyor. Ama ben de umitliyim arkadasim. Bizim ulkemiz ve insanimizda en guzel seyleri hak ediyor. Ve insallah birgun hepsine kavusur. Yorumun için çok tesekkurler, sevgiler selamlar teee buralardan...