12 Mart 2013 Salı

Mina Urgan / Bir Dinozorun Gezileri


Yillar once yazarin " Bir Dinozorun Anilari " isimli kitabini buyuk bir zevkle okumustum. "Bir Dinozorun Gezileri" ni de ayni zevkle dun bitirdim. Gerçekden çok keyifle okunabilecek ve ayni zamanda da dunyanin  bir çok  yeri hakkinda bilgi edinilebilecek bir kitap. Bazen guldum, bazen sasirdim okuduklarima.  Gezi kitabi okumak isteyenlere tavsiye ederim.
Sevgilerimle.
Gungor Ekinci Saglik


Arka Kapak
Mina Urgan Bir Dinozorun Anıları'nı yazarken kitabının bu kadar çok okunacağını hiç beklemiyor, "Benim gibi bir kocakarının hayatını kim merak eder ki..." diyordu.

Ama öyle olmadı. Yüzbinlerce kişi bu ufak tefek, beyaz saçlı, sigara içen, cesur, komünist ve ateist olduğunu televizyon ekranlarında söyleyen İngiliz Edebiyatı profesörünün anılarını okudu ve kendiyle alay etmeyi bilen bu zeki kadını çok sevdi.

Çünkü o, Türkiye aydınının sıcak ve zeki dilidir. Samimi bir düşünce sahibinin, aykırı da olsa, tüm kesimler tarafından kucaklanacağının kanıtıdır.

Türkiye şimdi de onun yeni kitabı Bir Dinozorun Gezileri ile yeryüzünde keyifli ve uygar bir yolculuk yapacak. "Dinozorca" yani az parayla, tadını çıkarmayı ve insanları tanımayı hedefleyerek yapılmış bu gezileri gülümseyerek okuyacak, okurken düşünecek, yeryüzünü ve kendini tanıyıp öğrenecek, sevecek.


8 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

İlkini okumuştum. İçtenlikten öte biraz sivri dili var. Özellikle Yahya Kemal' i acımasızca eleştirmesi
beni çok üzmüştü. Ben sanatlarını incelikli bulduğum sanatçıların özel hayatlarıyla acımasızca harcanmasına karşıyım. Ama yine de keyifle okumuştum çook yıllar önce.
Diğerini de alıp okumaya çalışayım.
Sevgiler, selamlar Güngör' cüm...

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Asuman hanim,
ilk kitap dediginiz gibi sivri bir dille yazilmistti bencede, ama bu kitap otekinden sanki biraz daha yumusak. Bende sevgiler, selamlar gonderiyorum.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ben iki kitabı da çok severek okumuştum.
Sevgiler Güngör'cüm :)

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Hayat Izlerim, evet iki kitapda guzeldi ama ben ilk kitabi daha çok sevmistim.
sevgiler, selamlar.

Blogger Bolat dedi ki...

Çok sevdiğim bir yazardır kendisi, post için teşekkürler.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Rica ederim,sevgiler.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok güzel ve değerli cümlelerin bulunduğu bir kitaptı birincisi.Bunu daha okumadım ama birincisinden o kadar zevk aldım ki bunu da okumalıyım. Teşekkürler
Sevgiyle...

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Yasamın Kıyısında , birinci kitap daha lezzetli ama, bu kitap da mutlaka okunmalı bence.
Sevgilerimle...