Bu ekmegin benzer bir tarifini, sik ve lezzetli sofralarin kraliçesi sevgili Nunu´nun blogu Birdutmasalinda gormustum. Aslinda hemen ertesi gun yapmistim. Ama tarifini yayinlamak ancak bugun kismet oldu.
Nunu´cum Sucuklu pastirmali ekose ekmek demis adina, ben Ekmek pizasi dedim musadesi ile. Çunku bana pizzayi çagristirdi. Siz hangisini isterseniz onu, ya da istediginiz baska bir ismi kullanabilirsiniz tabiki.
Yapimi da oyle kolay ki. Kullanmak istediginiz ekmegi once enine dogru dograyin, sonra boyuna dilimlere ayirin. Ama dikkat edin ekmegin govdesi degilmasin. Alt taban sabit kalacak sekilde dilimleyin. Yoksa malzemeleri aralara yerlestiremezsiniz. Ben, ekmegim kuçuk oldugu için duz dogramistim. Nunu, somun ekmekle yapmis ve verev dogramis. Buyuk ekmekde verev dograma daha sik durmustu bence.
Sonra elinizde ne varsa, ekmeginizi neyle hazirlamak istiyorsaniz hepsini dilimlerin arasina sigacak sekilde kuçuk kuçuk dilimlere ayirin. Ben fotografta da goruldugu uzere kasar peyniri, sucuk, domates ve sivri biber kullandim.
Sonra malzemelerin hepsini dilimlerin arasina yerlestirdim.
Bu sekilde kasarlar eriyene kadar mikrodalgada pisirdim. Ama onceden iyice isitilmis firinda da pisirilebilir. Tabi kasarlar eriyince hemen almak gerekli, dikkat edin.
Goruntusude lezzeti de oldukca guzel olmustu. Tavsiye ederim. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun. Sevgiler.
Gungor Ekinci Saglik
8 yorum:
Güngör'cüğüm ellerine sağlık canım..
ben ona bayılıyorummmm :))))
Teşekkür ederim Nunucum, senin de fikirlerine saglık. Öpücükler sevgiler canım...
ay ağzımın resmen suyu aktı ...
bende yapıcam
Yap yap:-) şimdiden afiyet olsun kardesim, öptüm...
Ellerine sağlık,tam benlik bir tarifmiş :)
Damak zevklerimiz birbirine benziyormus demekki. :-)) Sevgiler
Bugday´cim.
Çok güzel görünüyor. Ağzımın suyu aktı.
Sevgili Mekanlar, çok tesekkurler, sevgiler.
Yorum Gönder