16 Aralık 2012 Pazar

Burasi San Sebastian

Donusumuzde İspanya´nın kuzey  tarafindaki sehirlerinden birine ugradik, adi San Sebastian.





Fransada bulundugumuz yerlerle karsilastiracak olursak burasi daha kalabalikdi diyebilirim.
Gecesi ve gunduzu yazin  daha da  hareketli oluyormus. Biz konaklamadigimiz için gecesini goremedik.  



Denizin oldugu heryere bayildigim gibi tabiki buraya da bayildim. Ustelik baktigim yerin okyanus oldugunu bilmek coskumu ve heyecanimi da ikiye katladi tabiki.













Burasi da gayet temiz, bakimli ve sik bir sehirdi.   Hatta 2016 Avrupa Kültür Başkenti Adayı oldugunu da soylersem,  nasil guzel bir sehir  oldugunu sanirim daha iyi ozetlemis olurum.


Burada da karadenizimiz gibi,  mavinin coskusu ile yesil´in gizemi kaynasarak,  çok hos, çok estetik bir guzellik sunmus sehre.








Hava sicakligi 2 dereceyi gosteriyordu. Ben ustume kat kat giyindigim halde usuyordum ama havaya aldirmayan bir grup yuzmekden geri kalmiyordu.  Onlari gordukce benim içim dondu valla. 
Ayrica San Sebastian sorf severler içinde idealmis.


Sehir genelde sisli ve yagisli olurmus. Bizim gittigimiz gun sis vardi ama yagis olmadigi için gayet rahat ve keyifle dolasabildik. 

Bu arabada fotografini çektigim sirada  elektrikle çalistigi için sarj oluyordu. 


 Ispanya da adina tapas denilen atistirmaliklar var.  Zaragozada da her kafede bunlardan gormek mumkun. Benim simdiye kadar gorduklerim biraz çaba ile evde de hazirlanabilecek seylerdi açikcasi. Ama buradaki tapaslara gerçekden bayildim. Hepsi hem goze hem mideye hitap ediyordu.  Insan izlemeye bile doyamiyor adeta.


Zaten San Sebastian´in genel itibari ile  butun yemekleri çok meshurmus.


Yol ustunde mola verdigimiz bir yerde gordugum zeytin agacinin minik iki  dali,  salonuma renk katiyor simdi.  

San Sebastian´dan gozume takilip makineme yansiyanlarda bunlardi iste. Umarim bir nebze olsun benim aldigim keyfi sizlerede yasatabilmisimdir. 

Canimin içi ile birlikteligimizin ilk yildonumu kutlamasi, dolu dolu geçen iki gece uç gun olarak yazildi hafizama ve kalbime. Hersey için tesekkur ederim sevgilim... Birlikde daha nice yildonumleri geçirmek dilegi ile... Esin.

Herkese sevgilerimle Gungor Ekinci Saglik

3 yorum:

Sevginin Ruhu dedi ki...

Mutluluğunuz daim olsun.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Amin sevgili Sevginin Ruhu, çok tesekkur ederiz. Sevgiler.

güler dedi ki...

ahmet hep yiyorsun yaaaaa