25 Mart 2012 Pazar

Ontinar De Salz´da ogle yemegi

Bugun Canimin içi beni ogle yemegi için Ontinar De Salz isimli bir koye goturdu.

Hersey çok lezzetliydi gerçi ama ben, lezzetli oldugu kadar, ilginç de gelen bir lezzetle tanistirmak istiyorum sizleri; Calsot

Aslina bakacak olursaniz bildigimiz taze sogan, ama daha once hiç kozlenmisini yemedigim için bana çok farkli geldi tadi.

Taze soganlar kozlendikden sonra Alüminyum folya ya sarilip, yaninda sosu ile sicacikken servis yapiliyor. Sosu tam olarak neyden yapilmisti anlamadim ama bana bizim Humusun tadini hatirlatti. Bence sarimsakli yogurtla da gayet guzel olur.

Sonra sicak sicak yeme islemine geçiyorsunuz hemen.

Fotografta da goruldugu gibi once soyup,
sonra sosa batirip,
sonrasinda da afiyetle yiyorsunuz.

Ben kozlenmis her sebzeyi çok severim. Kuru soganin kozlenmisini de çok yemistim ama, kozlenmis taze sogani ilk kez denedim ve çok begendim. Evde kolaylikla yapilabilecegi gibi, mangal keyfine de ayri bir lezzet katacagini dusunuyorum. Denemeyi dusunenlere simdiden afiyet olsun.

Bu fotografi internette buldum.

Budanmis bu ilginç agaçlarin ismini bilemiyoruz malesef. Ilginç geldi, çunku yan yana olan her agaç, birbirlerine en yakin olan dallarindan ve karsilikli bakan her agaç da, yine birbirlerine en yakin olan dallarindan, birbirlerine asilanmis durumdalar. Ortaya sahane bir goruntu çikmis. Agaçlar kol kala girmis dans ediyorlar sanki. Eminim yazin yapraklanmis halleri çok daha guzel olur.

Leylegi hava da goren çok gezer derler. Ben bugun hem havada, hem dalda, hem de kilisenin çan kulesinin uzerindeki yuvasinda gordum. Havadakini fotograflayamadim ama, daldakini ve yuvadakileri ayni kareye sigdirdim. Hem havada, hem dalda, hem yuvada gormus olmam içinde, Allah hayirlarla karsilastirsin diyorum.

Herkese gunesli gunler, mujdeli haberler ve guzel bir hafta diliyorum. Selam ve sevgilerimle…

Gungor Ekinci Saglik


5 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Yine bir sürü yeni ve ilginç şey
öğrendim sayende Güngör' cüm. Yeşil soğan da közlenirmiş. Aslında ben soğanları, bilmem bilir misin, Erzurum yöresinin meşhur bir çiriş otu vardır ona benzettim. Ben de deneyeceğim.
O ağaçlar bu haliyle çok ilginç gerçekten. Belli ki çiçeklenince harikulade olacaklar. Kolkola altından geçerken fotoğrafını da çekin. Leylek ne güzel müjdelemiş. Bol bol gezin, eğlenin canım.
Selamlar ve sıcacık sevgiler İstanbul' dan...

Bugday Tanesi dedi ki...

Şimdi bu ana yemek niyetine mi yeniliyor yani? Ben doymam ki soğanla :)
Ama gerçekten akla gelmemişti daha önce,neden olmasın yan,. Mangal zamanı başladı, denemek lazım.

Adsız dedi ki...

Selam Güngör;

Bildiğin gibi Sizin buradaki evinizin bahçesine soğan ve sarmısak ekmiştim. Firesiz bir şekilde bir karış büyüdüler...Mangal üzerinde yeşil taze soğan közleme sini ne duymuştum nede yemiştim..Artık hafta sonları evinde közde soğan partisi yapacağım.Birde yeşil sarımsaklı bir ilginç yemekler bul ve bu sayfalarda paylaş...Sana ve Ahmet'e selamlar...

Sevginin Ruhu dedi ki...

Taze soğanın közlenmişini bende ilk defa görüyorum. Sen güzel dediğin için denemek istiyorum. Leylek görmek güzeldir. Bu senen güzel geçecek, darısı gelecek senelere inşallah...

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Asuman hanım, begeneceginize inanıyorum mutlaka deneyin. Çok hafif ve çok lezzetli. Leylek bana da müjde habercisi gibi gelir biliyormusunuz. Rabbim iyi haberler duyursun hepimize. Öptüm sevgilerimle.


Sevgili Bugdaycim ana yemek değil canim. Ana yemekden önce yeniliyor. 1. Tabak adiyebiliriz, sevgilerimle.


Sevgili Ali abi, dikkat et mangal kokusu eşyalarımıza sinmesin. :-)) görünen o ki bu sene bol bol sarimsakli yoğurt yiycez. Öptüm sevgiler.


Sevgili Sevginin ruhu, Leylek görünce bende sevindim. Allah hayırlara çıkarsın. Kocaman selam ve sevgiler.