30 Mart 2012 Cuma

GUNES UFUKTAN SIMDI DOGAR YURUYELIM ARKADASLAR...



Turk televizyonlarinin da yer verdigi gibi, dun Ispanya da genel grev vardi.
Sendikalarin açiklamasina gore, yeni reform sirketlerin çalışanları işten çıkarmasını, ücretlerde kesintiye gidilmesini ve çalışma koşullarının değiştirilmesini kolaylaştırıyor.

Bu nedenle haklarinin ihlal edildigi gerekçesi ile hukumetin is reformunu protesto etmek için dun yuzlerce kisi sokaklara dokuldu, bizde onlarla birlikteydik.

Barcelona ve Madrid´te ne yazik ki istenmeyen olaylar yasandi, ama Zaragoza da grev suresince de, gosterilerde de taskinlik yasanmadi. Hatta ben Ispanya genelinde bu sekilde geçmistir diye seviniyordum ki diger sehirlerdeki gelismeleri televizyonda gordum. Burada isyerlerinin camlarina “ greve katilin “ etiketleri yapistirildi, megafondan sloganlar atildi, isyerlerinin dukkan açamamasi için anahtar kilitlerine macun yapistirildi, “sizin borcunuz bizim borcumuz degil”, “ borcunuzu biz odememeliyiz” seklinde protesto pankartlari tasindi. Polis gostericilere kesinlikle 5-10 metreden daha yakin olmadi.

Genç- yasli, çoluk- çocuk, hasta-saglikli herkes sokakdaydi diyebilirim.
Ama buna ragmen çok sukur sehrimizde herhangi bir taciz, maddi yada manevi hasara sebebiyet verme olayi yasanmadi. Aksine, itiraf etmeliyim ki ben eglendim bile.

Herkesin soyledigi sozcukleri soylemeye çalismak, konusmacilara alkis tutmak keyifliydi. Keske diger sehirlerde de o tatsiz olaylar yasanmis olmasaydi.

Aslinda asil onemli olan kimse kimsenin ekmegine, emegine goz dikmesin tabiki.

Birçok emekçinin kaderi çogu zaman oturdugu koltugu haketmeyen birinin
iki dudaginin arasinda olabiliyor malesef. Ve bu kisiler bir zamanlar ayni yoldan, ayni sikintilardan kendilerinin de geçtigini çok çabuk unutuyorlar. Bir elleri ile kendi oturduklari koltugu sikica tutup diger elleri ile de emekcinin koltugunu sallamaya çalisiyorlar. Yazik, çok yazik…

Umarim dunku sesimizin ses getirir.
Iste dune dair makinama yansiyan fotograflardan bir kaçi.
Sevgilerimle,
Gungor Ekinci Saglik


Yuruyusun baslayacagi alana dogru giderken.






Insanlar çocuklarini arabada, omuzlarinda, kucaklarinda tasidilar. Belki çok yoruldular. Ama yinede eyleme katildilar.


Kimse fazla bisey istemiyor. Herkes hakkinin pesinde. Koltuk degnekleri ile bile...

Bir bankanin onu- 10 dakika once

10 dakika boyunca... gostericiler duduk çaldi, megafondan içeridekilere seslendi, cama etiket yapistirdi...
Ayni bankanin onu- 10 dakika sonra






4 yorum:

Amor dedi ki...

Es curioso ver la huelga a través de los ojos de una turca. La pareja que hay en primer plano en la 5ª foto son de mi pueblo.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Hola Amor, una experiencia diferente para mí.Muchas grascias. besos.

Asuman Yelen dedi ki...

Blogun giderek daha da ilginçleşiyor Güngör' cüm.Hem şaşırıyor hem de senin adına seviniyorum. Kırk yıl düşünsem bu blogda kare kare grev enstantaneleri izleyeceğimi tahmin edemezdim. İyice girdin yeni hayatının içine. Keyifle sürsün canım. Sevgiler, selamlar İstanbul' dan...

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Asuman hanim,
Çok tesekkur ederim iyi dileginiz için. Burada hergun yeni birseyler ogreniyorum, taniyorum, fark ediyorum. Ozellikle onumuzdeki gunlerde çok harika fotograflar ve yazilar geliyor haberiniz olsun simdiden.
sevgiler.