28 Mart 2012 Çarşamba

Bienvenido A Alemania --- Almanya´ya Hosgeldiniz



Canimin Içi ile Sali aksamlari genelde sinemaya gidiyoruz.
Esimin onemli yerlerdeki çevirileri ve kelime dagarcigim bir nebze olsun gelismesi sayesinde oldukca keyif aliyorum izlerken. Simdiye kadar gittigimiz tum filmleri de çok begendim.

Dun aksam da yine bir filme gittik.
Buradaki adi : Bienvenido A Alemania, Turkçe karsiligi Almanya´ya hosgeldiniz. Almanya´ya isçi olarak giden bir Turk ailesinin kisa hikayesi anlatiliyor.
2011 yili Almanya yapimi dram-komedi turunde guzel bir filmdi bence.

Aslinda bu filmi Turkiye de izleseydim bu kadar begenirmiydim bilemiyorum.
Filmin ozellikle beklemedigim bir biçimde biten sonundan çok etkilendim.
Turkiyeye geldi mi, gelecek mi, ya da internette izlemek istermisiniz bilemiyorum. Onun için sonunu soylemesem iyi olacak.
Ama imkan bulursaniz izlemenizi oneririm.
Sevgilerimle.
Gungor Ekinci Saglik

4 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Ben de geçen ay evde izlemiştim bu filmi ve samimiyetini çok sevmiştim. Sonuna üzüldüğümü tahmin etmişsindir herhalde:)
Dün kendime TRT satış mağazasından bir CD aldım: Kanun Taksimleri. Alırken emin ol aklımdan geçtiniz, keşke imkan olsa da gönderebilsem dedim. Sizin yerinize de dinliyorum:)
Sevgiler, selamlar Türkiye'den...

hüznün tadı dedi ki...

Buralardan uzakta böyle bir filmin seni nasıl etkileyeceğini tahmin ediyorum. Bazen bir şarkı, bazen bir film,bazen bir kitap... Hasreti bırakıverir yüreğine. Hepsi birden olmuyor işte. Sevdiğinle birliktesin. Buda çok güzel bir şey. Sevgiler...

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Leylak Dali,
Butun izleyenler sonundan eminim çok etkilenmistir. Ozellikle çocukluklarin da anilarla birlikde gomuldugu izlenimini yaratmak super olmus bence. Birde filmde Turkiyenin hangi sehri oldugu belirtilmemis hiç. O da çok guzel olmus. Sanki butun Turk gurbetçilerin sehrinin adi Turkiyeymis gibi islenmis.

Ayrica çok zarifsiniz. Canimin içi bu yorumunuzu okuyunca eminim çok mutlu olacaktir. Turkiyeye geldigimizde alinacak kitap ve
Cd´ler listesine bunu da dahil ediyorum simdi. Ispanyadan selam ve sevgilerimizle...

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Huznun Tadi,
haklisiniz insan gurbetteyken bu tarz seylerden daha fazla etkileniyor sanirim. Ben onceden herkes kadar duygusal bir insandim. Ama buraya geldikden sonra oyle ufak seyler burnumu sizlatiyorki, bende sasiyorum ve kiziyorum halime. Ama iste sevdicegi neredeyse, insan orada olmak istiyor. Çok sukur bende Canimin içinin yanindayim. Allah da eksik etmesin... Selam ve sevgilerimle.