5 Ocak 2012 Perşembe

ISPANYA´DA ILK YENI YIL ( MI AÑO NUEVO EN ESPAÑA)

2012 yilina benim için oldukca degisik bir ortamda, çok guzel ve degerli arkadaslarla, keyifli bir yilbasi gecesi geçirerek girdim.
Sadece iki kisiyi taniyor oldugum ve dil de bilmdigim için, " nasil geçecek acaba bu gece " diye dusunmuyor degildim açikcasi. Ama Mari ve Andres´in bizi Turk misafirperverligi ile agarlamis olmasi, Sara´nin esprileri, Alisya´nin iyi niyetli konusmalari, Belen´ in guzel yuzu, Carlos´un tuhaf sakalari :-) , ve en onemlisi hepsinin guler yuzu ve beni anlamaya çalisma çabalari sayesinde cok, gerçekden çok guzel bir gece geçirdik. ( Mari, sol bastaki guzel bayan).

Mari ve Andres esimin cok eski dostlari olup Huesca Sabiñanigo da yasiyorlar. Dugunumuz için Istanbulá da gelmislerdi. Hatta Mari dugunden once iki kez daha gelmisti Istanbula. Sanirim bu nedenle olacak, Mari´yi gorunce birden gozlerim doldu. Sanki Turkiye´den bir dostumu gormus gibi hissettim kendimi.


Misafir kaldigimiz sirin ev



Hani biz yeni yila 10 saniye kala geriye saymaya baslariz ya, burada da 12 uzum denilen bir inanis var. Once bir dilek tutuluyor. Sonra yeni yila 12 saniye kala bu dilegin kabul olmasi niyeti ile, her saniyede bir uzum yutuluyor. Hiç bir batil inanci atlamadan yapan ben, bu inancida keyifle yerine getirdim tabiki.
Mari ogle, aksam ve ertesi gunun ogle yemegi için yilbasi gecesine ozel geleneksel menuler hazirlamisti sagolsun. Karidesi gosmeye bile dayanamadigim için yiyemedim tabiki. Ama onun disindaki diger tatlar cok cok degisik ve lezzetliydiler benim için.

Ogle yemeginden sonra Huesca´nin baska bir koyu olan Jaca´ya gittik. Burasi ayni zamanda Mari´nin de dogdugu ve gecliginin gectigi koy.
Cok kucuk ve cok sirin, maket gibi adeta. Ayrica Uluslararası Üniversite Sporları, Üniversiteler arası kış sporları organizasyonlari için Jaca, 1981 ve 1995 yıllarında iki kez ev sahipligi yapmistir.

Sabiñanigo´da Andres´in koyu ve harika bir doga manzari var. Insan kendisini kartpostalin içinde zannediyor adeta. Yeni yilin ilk sabahinda Canimin içi ile ilk isimiz kendimizi bu essiz manzaranin huzurlu kollarina birakmak için sabah yuruyusu yapmak oldu. Cigerlerimize bolca oksijen depoladik esimle.

Mari´nin dogdugu ve gençliginin geçtigi ev








Bu kapidaki figurlerde cinsellik, baris, doga, zitliklarin esitligi gibi seyler anlatiyor.







Boyle poz veren koyunlari daha once hiç gormemistim.
Yilbasi yemegi ne kadar onemli ise, ertesi gunun ogle yemegide o kadar onemliymis. Yuruyus sonrasi aksamki grup ogle yemegi için tekrar bir araya geldik. Yine gayet eglenceli geçen ogle yemegimizden sonra evimize donmek uzere yola koyulduk. Burada yolculukda çok keyifli oluyor. Çunku yolun uzunca bir kisminda Pirene Daglari tepelerine kar yagmis harika manzarasi ile yolculugunuza eslik ediyor.

Huesca uç kelime ile soyle anlatilir sanirim : Sirin, guvenli, sakin.

Bu arada hemen belirteyim soz vermis oldugum gibi yeni yilin ilk dakikalarinda, disari çikip, gokyuzune bakip, hepimiz için dua ettim ve Allaha sundugu hersey için sukrettim.

Tum dileklerimizin kabul olmasi dilegi ile hepinize sevgilerimi gonderiyor mutlu senler diiyorum.
Gungor Ekinci Saglik

Not: Fotograflari yuklemek çok cok zor oldu benim icin. Ve malesef siralari cok karisti. Ama hepsi Jaca ve Sabiñanigo´da çekildigi için yayinliyorum.

18 yorum:

BELİS dedi ki...

Güngör ablacım senden haber almak ne kadar güzel birşey..Yazılarını büyük bir zevkle takip ediyorum ve her gün yeni şeyler yazdınmı diye merakla bakıyorum:)Seni her gördüğümde mutluluktan havalara uçuyordum özleyeceğim o dakikaları ama şimdide mutlu olduğunu bilmek yetiyor bana...Gözlerinin ışığı hiç bir zaman sönmesinn yanında olamasamda kalbim hep seninle ablacım.Kendine çoooookkk iyi bak..

Asuman Yelen dedi ki...

Hoş kareler, hoş anılar...
Devamını bekliyor, baktıkça mutlu oluyoruz.Umarım hep güzel insanlarla karşılaşır güzel zamanlar geçirirsin.
Mutluluğunuz sonsuza kadar sürsün Güngör' cüğüm... Sevgiler...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

tüm duaların kabul olsun meleğim..
sevgiler...:)

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Canim Belis´cim,
Cok sevgili Asuman hanim,
ve biricik Nunu´cum,
yorumlariniza çok tesekkur ediyor sevgilerimi gonderiyorum.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Fotoğraflar harika,
ve dostlukta...
Ispanya'dan bir dostumuz olması çok güzel, böylelikle bir ülkeyi daha yakınen tanıma fırsatımız olacak, teşekkürler.

Sevginin Ruhu dedi ki...

Merhaba Güngörcüm
Güler yüzlü insanlar arasındasın, Kalabalıklardasın. âya kalmaz ispanyolcayı söker konuşursun.Çiftlik evi egenin köylerini hatırlattı bana. Dağlar bolunun dağlarına benziyor. Karidesin resmini görünce zıpladım yerimden, sen iyi karidesle aynı masada oturabilmişsin. Yollar, dağlar, şehir sokakları buraları andırıyor. Dini temalar değişik geldi. Hiç poz veren kuzular görmemiştim, çok tatlılar. Bu arada kültür şokuna dikkat etmeni öneririm. Mektup gibi uzun oldu. Sevgiyle kucaklıyorum.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Yasamin Kiyisinda,
ve sevgili Sevginin ruhu,
yorumlariniz için cok tesekkur ediyor sevgilerimi gonderiyorum.

FATMA EKİNCİ dedi ki...

CANIM KIZIM;
YAVRUM EMİNE GELMİŞTİ MARİA HANIMLA ÇEKİLDİĞİNİZ RESİMLERİ GÖSTERDİ ONLARI GÖRDÜK , SİZİ ÇOK SEVİYORUM YAVRUM BABANLA BERABER ÇOK ÖPÜYORUZ YAVRUM ...

EYÜP EKİNCİ dedi ki...

Sizi çok öpüyorum yavrum Allaha emanet olun ....

Emirhan Ekinci dedi ki...

Güngör halam
seni ben çok seviyorum

Emine Kaya dedi ki...

Torunum çok selam ederim gözlerinizden öperim

EMİNE ULUKAYA dedi ki...

canım ablam

sizdeyim resimlerini gösterdim doymadık ama doya doya baktık sana en güzel gülen yüzsün sen hep gül yüzünden gülücükler yüreginden bakışların eksik olmasın ahmet abimi seni çok çok mucuk (: sizi seviyorum çok

Şükriye Ekinci dedi ki...

ablacım
seni çok öpüyorum birbirinize çok iyi bakın..
Sevgilerimle.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Canim Ailem,
Yorumlariniz beni nasil mutlu etti anlatamam. Gozlerim dolu dolu defalarca okudum hepsini. Hepinize cok tesekkur ederim. Hani ben sarilmayi cok severim ya biliyosunuz. Sarilip sirti sivazlar, sallarim bide. Iste hepinize oyle siki siki sarilip optugumu dusunun. Hepinizi cok seviyorum. Selam ve sevgilerimle...

seyabb dedi ki...

Sıcacık fotolar.Muhabbetiniz daim olsun.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Kardesim,
yorumunuz icin tesekkur ediyor sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Gungor;
Bana daha onceleri ziyaret ettigim yerleri hatirlattin,duygulanmamak mumkun degildir. Tavsanlar,koyunlar,her domatesi nerdeyse kavun kadar buyuten o guzelim tarlayi,Belen hanimin evi vs..Ama sana helal olsun ben Mari lerin evinde degilken beni temsil edip sandalyemi kapmissin.....
İsin kisasi senin İspanya'da mutlu olmana sevindim.insallah her sey gunlunce olur.Optum sevgilerle Askın Akdeniz guvercinede selam ve sevgilerle.....
ALİ SAGLİK

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Canim Ali abicim, Huesca´da surekli adin sohbetlerde geçti biliyormusun. Seni orada herkes çok seviyor. Insallah birdahakine birlikde gitmekde kismet olur. Orasi gercekden guzel bir yer. Guvercinimin de selami var. optuk cok selam ve sevgiler.