30 Aralık 2011 Cuma

FELIZ AÑO NUEVO & MUTLU SENELER


Kimimiz dolu dizgin umuda, mutluluga dogru yol alirken,
kimimiz icin gunler geçmek bilmedi mutsuzlukdan.
Kimimiz uyandigi zaman iyi ki varsin dedi ilk gordugu yuze,
kimimiz sirtini çevirip yatti yanindaki bedene.
Kimimiz bir lokma ekmek, bir yudum su dedi aclikdan olmek uzereyken,
kimimiz yinemi ayni seyler dedi yere sarkan gobegini kasirken.
Kimimiz daha cok toprak diye kalkti ayaga,
kimimiz bitsin artik bu kavgalar diyerek ellerini açti semaya.
Kimi ulkelerin çocuklarinin babasi, baska bir ulkenin çocuklarinin babasini oldurmeye gitti,
Kimi ulkelerin yardim severleri, baris için dunyada elçilik etti.
Kimimizin basindan asagiya sans, bereket, nese yagdi,
Kimimiz yoklugun, karanligin arasinda kendisine bir yol aradi.

Ama artik bitti...
Iyisi kotusu, acisi tatlisi, nesesi huznu ile bir yili daha geride biraktik.

Yarinin ne getirecegi hic belli olmuyormus gercekden. Mevlananin bir sozu var ya hani " Istedigin bir şey olmuyorsa uzulme, ya daha iyisi olacagı icin olmuyordur, ya da gercekten olmamasi gerektigi için olmuyordur" der Mevlana. Ben bunu bu yil daha da iyi anladim.

Gecen yilki yilbasi gecesinde kizkardesim Guler´in evindeydik. Bizi cok guzel agarladi gerçekden. Hepimiz mutlu ve umutlu gorunuyorduk. O gece orada bulunan diger kisileri bilmem ama, benim içim yaniyordu aslinda. Kuyrugu dik tutmaya, gulucukler dagitmaya çalisiyordum. Hayattan nasil yol almam, ne yone gitmem gerektigini bilmiyordum. Kendimi kor olmus ve herseyimi kaybetmis gibi hissediyordum.

Kaybetmedigim en onemli sey, en vefali dostum olan umudum du. Her zaman, her sartta umudum hep yanimdaydi, hala da oyle çok sukur. O gece umudumun doruk yaptigi bir andi sanirim. Saat 24:00 da apartmandan disari çikip cok dua ettim. Çok sey istedim Allahdan. Bilirim sever beni :-) Hiç utanip çekinmeden herseyi istedim Allahdan.

Dedim ya sever beni Allah diye. O da yapti yapacagini ve bana " Herseyimi" gonderdi.
Siyah beyaz geçen 2010 yilinin arkasindan, rengarenk bir 2011 yili yasatti bana Canimin içi sagolsun. Simdi bu yaziyi yazarken bile inanamiyorum son bir yil içinde yasadiklarima. 2011 yilini 2010 yili ile karsilastirinca hayat surprizlerle doluymus gerçekden diyorum. Çok sukur bugunleri gosteren Allahima...

Gelen yeni yilin nasil surprizlere gebe oldugunu kimse bilemez. Size tavsiyem isteyin arkadaslar. Iyi niyetle, temiz kalple, olacagina yurekden inanarak isteyin Allahdan. Unutmayin insanoglunun gucunun yetmedigi seylere onun gucu yeter. Hersey onun bir "OL" demesine bakar.

1 Ocak 2012 ,saat 00:01 itibari ile hepimizin hayatinda,
Saglik olsun, anne eli degmis gibi,
Huzur olsun, yumusacik ve kokulu,
Ask olsun, en çilginindan ve karsiligi olan,
Mutluluk olsun, degeri hiç birsey ile olçulemeyen,
Para olsun, temiz kazanilmis,
Basari olsun, durustçe hak edilmis,
Baris olsun, en neselisinden.
Ve butun bu guzellikler daim olsun en olumsuzunden.

Bildiginiz gibi yeni yila yeni yuvamdan merhaba diyecegim.
Saatler burada 24:00´gosterirken de emin olun hepimiz icin dua ediyor olacagim.

Simdiden herkesin kalbinden geçen tum guzel dileklerin gerçeklesmesini diliyorum. 2012 yili tum dunyamiza ugur getirsin. Hersey gonlumuzce olsun. Nice guzel senlere...Adiosss :-)

Gungor Ekinci Saglik

14 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

mutlu yıllar canım..
sağlıkla,
sevgiyle
bereketle,
minicik melek ! mutluluklarla
kocaman sevgilere :)

Asuman Yelen dedi ki...

Güzel yüreğini cömertçe açtığın hepimizi yüreklendirdiğin bu sevgi ve umut dolu yazı için teşekkür ederim.
2012 yılı 2011 den de güzel olsun senin için hepimiz için.
Sevgiler Güngör' cüm...

Delfina ; dedi ki...

Senin hayata umut dolu bakışın,sımsıkı sarılışın her zaman bize ilham olmuştur Güngörcüm.Ben de bu gece çok dua edeceğim,şükür edeceğim her şey için.Bizim de aklımızdan çıkmayacak bir düğünle 2011 imizi renklendirdin Güngörcüm,2012 sana güzellikler,süpriz dolu yarınlar ve sağlık dolu ömürler getirsin.


Me dio un beso / Feliz Año Nuevo

:)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Gönlünce ve en başta sağlık olmak üzere, sevdiklerinle umutlarının gerçekleştiği en güzel günlerle ve mutlulukla geçireceğin bir yıl dilerim.
MUTLU YILLAR

Sevginin Ruhu dedi ki...

Canım Güngörüm
Ne kadar güzel ifade etmişsin duygularını. Bende çok duygulandım. Umdumuzu yitirmeyelim evet. İsteyelim Allahdan O bizi sever.
Yeni Yıl dileklerin de çok güzel.
Hepsi hepimiz için olsun.
Sevgiler.

Banu dedi ki...

O kadar güzel yazmışsın ki okurken gözlerim doldu. Nikahına gelmeyi çok istedim ancak eşim o gün şehir dışında olduğu için maalesef katılamadım, bütün güzel dileklerim seninle. Yeni yılını kutluyorum. Sana eşinle, ailenle ve sevdiklerinle sağlıklı, huzurlu, mutlu nice seneler diliyorum.

SERAP dedi ki...

Güngör'cüm dua aynı zamanda bir motivasyon kaynağı,bir çeşit terapi değil mi?Olumlu enerji yollama biçimi.Allah kimseyi duasız bırakmasın.Yeni bir yıla giriyoruz.Şüphesiz yeni yıl sürprizleriyle gelecek. Kimimiz umduklarını,hatta fazlasını bulacak.2011 yılının son saatlerini yaşadığımız şu dakikalarda 2012'nin herkes için öncelikle sağlıklı,huzurlu,bereketli,başarılı,barış dolu ve tüm dileklerin gerçek olduğu bir yıl olması dileği ile.Seni özlemle sımsıkı kucaklıyor,öpüyorum benim canım kardeşim.Sana ve eşine MUTLU YILLAR!!!!!

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Canımmm, yen iyıl güzellikler getrisn sana.
Her şey gönlünce olsun :)))

Selma Er dedi ki...

Kim bu güzel gelin..Yeni yılda da o güzel yüzünüzün her zaman gülmesi dileği ile..Tüm Dünya'da barış,sevgi,dostluk,sağlık olsun.Sevgiler,selamlar.

Sefa Ekinci dedi ki...

canım kardeşim Yeni hayatında ve yeni yılında ömür boyu sağlıklı mutlu ve yıllar dillerim.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Filiz Sisman
Harika bir kalemin var canim benim! Güzel dileklerine hepimizi dahil ettigin icib tskler:-) ispanyada esinle birlikte tüm güzellikler sizin olsun canim! Öptüm doya doya! cok güzel bir gelin olmussun.coook.


Emel Akman
Ne guzel yazmışsın ...
Tüm dileklerine katılıyorum .Siz yeterki Allahtan isteyin O verir...
Mutlu-umutlu-sevgi dolu yıllar ...



Nezahat Ulgar Özkaya
Güngör'cüm her zamanki gibi döktürmüşsün aynı dileklerle öpüyorum.


Pınar Topçu
Yüreğüne sağlık Güngör ablacım.. Mutlu seneler :)


Nergül Kaya Kök
seni çok sevıyorum bılıyomusun gerçekten .Iyı seneler bıtanem


Nahide Aktürk
öyle çok ama öyle çok mutlu ol ki mutluluktan başın dönsün ya bu neyin şarhoşluğu deyip yeni yıla gözlerini açman dileği ile iyi seneler...



Aysu Ateş seni okadar çok seviyoruzki inşallah yeni hayatında sadece mutluluk huzur sağlık olur kendi güzel yüreği guzel ablacığım iyi seneler...........


Bahar Korkmaz Kaya
Canim arkadasım... Bundan sonra hersey cooook daha iyi olacak... Sen ve guzel ailen herseyin en güzelini hak edenlerdensiniz sevgiyle kal....


Meral Eren Kibar
Gungorcum yine cok guzel seyleri dile getirmissin,guzel yuregine saglik,dugunune gelemedim ama resimlerini gordum cok guzel gelin olmussun,,bir yastikta kocayin torunlarinizida sevin insallah canim.cok opuyorum.sevgiler..

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili dostlarim hepinize ayri ayri yorumlariniz icin yurekden tesekkur ediyor sevgilerimi gonderiyorum. Hepiniz VARolun.Sevilerimle...

Çiğdem Atabey dedi ki...

Güngörcüm, sevdiğim bir söz vardır: Gecenin en karanlık zamanı, günün ağarmasının en yaklaştığı andır.. İşte bu nedenle aydınlık günleri umutla beklemek gerekiyor. Tıpkı senin yaptığın gibi..
2012'de herşey hayırlısıyla gönlünce OLsun sevgili arkadaşım..
İspanya'ya kocaman sevgiler...

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Cigdem´cim´cok tesekkur ediyor ben de ispanyadan sevgilerimi opucuklerimi gonderiyorum. Ayrica bu soz benim de cok sevdigim ve hep umutlu olmami saglayan bir sozdur.