21 Kasım 2011 Pazartesi

SÜRPRİZ VE KISA BİR ARA



Soğuk bir İstanbul sabahından sıcak bir merhaba herkese.

Bloğumu sürekli takip eden arkadaşlarımın da tahmin edeceği gibi, son zamanlarda tatlı bir telaş içindeyim. Hayatımın belki de en keyifli yorgunluklarını yaşıyorum. Hatta bu keyif yorgunluklarının arasında öyle büyük de bir sürpriz yaşadımm ki duygularımı anlatmaya sözcükler yetmez.

Geçen hafta pazartesi günü sabahı, saat 8 de bir yerde randevum vardı.
Randevum olan binanın sokağından içeri girmemele, kendimi Canımın İçi'nin boynuna sarılmış ağlarken bulmam bir oldu. İş yoğunluğundan dolayı düğün tarihmizden önce gelmesinin asla mümkün olmadığını biliyordum, buna bir de uçağı daha alandan havalanmadan özlemeye başladığımı eklerseniz, yaşadığım mutlu şokla ne hale geldiğimi tahmin edersiniz herhalde.

Hayatım boyunca aynı anda,
hem bu kadar çok sevinip,
hem bu kadar çok şaşırıp,
hem bu kadar gözlerime inanamayıp,
hem de bu kadar kendimi özel hissetmemiştim ben.

Hani insan ömründe öyle anlar vardır ki, üzerinden yıllar da geçmiş olsa capcanlı durur hafızasında. Her saniyesini hatırlar. Çünkü gözüyle görüp, yüreği ile yaşamıştır o hatırayı.

Yürek iki şeyi asla unutmuyor bence.
Bir, aldığı yaraları.
İki, kanat çırpışlarını.

Aldığı yaraları unutmuyor,
çünkü bu yaralar hem çok derin olur, hem de cam kesiğine sürekli tuz basılıyormuş gibi yakar içinizi. Hiç olmadık bir yerde, beklenmedik bir anda kanatır sizi. Öyle sızlar ki yüreğiniz, kendinizi tutmaya çalışsanızda, akar göz yaşlarınız boncuk boncuk. Herşey yarım, herkes eksik görünür gözünüze. En mutlu anınızda bile paslı bir tat bırakır ağzınızda.

Bir de kanat çırptığı anları unutmaz yürek.
Çünkü, sanki içinizde sayısız güvercin sürekli göç halindeymiş gibi kanat çırpar. Dışarda mevsim kış bile olsa siz hep bahar olursunuz. Karnı tok, sırtı pek der ya eskiler, öyle iyi hissedersiniz kendinizi. Tavan yapan enerjiniz bütün organlarınızı etkiler. Gözler başka bakar, cilt parlar, kalp bile farklı atar sanki.

İnsan ne kadar mücadeler ederse etsin, bazen müdahale edemiyor hayatına.
Benim de istemeden de olsa en çok cam kırıklarım oldu yüreğimde.
Taaaa ki 4 Nisan tarihine kadar.

4 Nisan tarihi ile bir güvercin kanat çırpmaya başladı yüreğimde.
Hergün daha hızlı...
Hergün daha da hızlı...

Çok şükür bu yürek kanat sesleride kaydetmeye başladı yani aylardır.
Çok güzel anlar, çok kıymetli ilkler yaşadık Canımın İçi ile birlikte.
Hepsi birbirinden değerli, unutulmayacak hatıralar olarak işlendi yüreğime.
Ama iki günlük bu sürpriz ziyaretin lezzeti ömrüm oldukca kalacak dilimde.

Canına sağlık Canımın İçi.
Bize bu duyguyu yaşattığın için, ben ve yüreğim çok teşekkür ederiz...

Ve şimdi gelelim yazımın kısa bir ara ile ilgili kısmına.

Arkadaşlar Aralık ayında düğünümüz olduğu için, yoğunlukdan internetin başına oturacak vakit bile bulamıyorum inanın. Düğünden sonra da sanırım hemen merhaba diyemeyebilirim.

Ama çok değil,
dumanı üzerinde sıcacık anıları,
mutlu fotoğrafları,
tatlı telaşımın ayrıntılarını,
heyecanlarımı, hüzünlerimi, sevinçlerimi,
en geç yeni yaşıma girdiğimde,
yeni yıldan kısa bir süre önce,
yeni yuvamdan,
yeni hayatımdan bildiriyor olacağım sizlere.

O güne kadar kendinize iyi bakın, çevrenizdekilere iyi davranın, bensizliğe alışmayın.
Yürekden sevgilerimle,
Güngör Ekinci Sağlık

18 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Sonsuza kadar o güvercinler seni hiç bırakmasın Güngör' cüm. Mutluluğun daim olsun. O cam kırklarının tüm kötü izlerini silsin süpürsün. Sevinçler sürprizler doldursun hayatını. Ve gel bunları anlat ki
biz seni sevenler de sevinelim, yaşama dair umutlarımız büyüsün.
Sevgiyle öpüyorum seni....

Delfina ; dedi ki...

Güngör'üm..

Sen zaten çok güzel bir bayandın, ama bu fotoğrafta iç dünyanda yaşadığın tüm mutluluk,sevinç ve coşkunun yüzüne nasıl vurduğu,seni nasıl daha da güzelleştirdiği apaçık görülüyor.Seni hiç bu kadar güzel görmemiştim Güngör'üm,işte bu bana inanılmaz huzur veriyor senin rüya gibi bir hayata uçuyor olduğunu görmek...

Sonsuz mutluluklar sizlerle olsun canım benim...

** gitmeden görüşemeycez mi gaari güngör gaaşım :)

Adsız dedi ki...

ALLAH MUTLULUĞUNU DAİM ETSİN CANIM BENİM SİNEM SEZER

Defne Soysal dedi ki...

Tatlı koşturmacalar bunlar. siz muradınıza erin bizde çıkalım kerevetine...

Melike Aydınoğlu dedi ki...

Ruhu güzel, kendi güzel Güngör hanım, kaderiniz de güzel olur umarım. Allah verdiğiniz karardan pişman etmesin. Sizi yıllardır takip ediyorum. Cam kırıkları derken neleri kast ettiğinizi çok iyi biliyorum diyebilirim. Siz çok sağlam karakterli ve bu zamanda az rastlanan temiz bir insansınız. Eşiniz neye sahip olduğunun farkındadır umarım. Cam kırıkları sizden uzak olsun artık. Yeni hayatınız size ve eşinize mutluluk getirsin. Buradan iyi haberlerinizi okuyor olmayı diler yanaklarınızdan öperim.
Melike Aydınoğlu
İzmir

Selma Er dedi ki...

Yeter ki böyle tatlı telaşlarımız olsun.O güzel yüzünüzün ve gözlerinizin içinin her zaman gülmesi dileği ile.Eşinizle yeni kuracağınız yuvanın her zaman mutluluk getirmesini,bir ömrü birlikte paylaşmanızı dilerim.Siz uzklara gidecek olsanız da her zaman kalbimizde olacaksınız.gerçek arkadaşlık,dostluk araya mesafeler girse de bir nefes kadar yakındır her zaman..

Sevginin Ruhu dedi ki...

Sevgili Güngör
Sensizliğe alışılırmı? Her ne kadar yüzyüze karşılaşmasakda sen benim kızım gibisin. Senin mutluluğun bizim mutluluğumuz.Hep mutlu ol, hep mutlu kal. Canının içine selamlar. Sana da kocaman sevgiler.

ZEYNEP GÜLAÇAN dedi ki...

CESARET İSTEYEN, BÜYÜK BİR KARAR VERDİNİZ VE ZOR BİR SÜRECE GİRİYORSUNUZ GÜNGÖR HANIM. DÖRT YIL ÖNCE BEN DE BENZER BİR DURUM YAŞADIM, AMA İSTEDİĞİM GİBİ OLMADI. ÜSTELİK BEN SADECE ŞEHİR DEĞİŞTİRMİŞTİM. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN. VE VERDİĞİNİZ KARARDAN PİŞMAN ETMESİN. BUNDA CANINIZIN İÇİ EŞİNİZE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR TABİKİ. MUTLU HABERLERİNİZİ ALMAYI UMUYOR, ŞİMDİDEN TEBRİK EDİYORUM. HAYIRLI OLSUN.
ZEYNEP GÜLAÇAN

OSMAN dedi ki...

Mutluluklar dilerim Güngör hanım. Yazılarınızı okumak zaten güzel ama Canınızın içine yazdıklarınızı okumak çok çok güzel.
Saygılar, Osman.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Birbirinden güzel yorumlarınız, sevgi sözcükleriniz, iyi dilekleriniz için hepinize hem kendim hem de Canımın içi adına yürekden teşekkür ediyor, sevgilerimi gönderiyorum.

MURAT dedi ki...

Hayırlı haberlerinizi almak dileği ile selamlar.
Murat.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Teşekkürler Murat bey.
sevgiler.

Hamiyet Akan dedi ki...

Dilerim mutluluk her daim şahdamarınızdan dahi yakın olsun. Her zaman gülücükler yüzünüzü mesken tutsun. Sevdiceğin ve sen ömür boyunca huzurun kollarında olun :) Mutluluklar Güngörcüm Sevgiler

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Amin Hamiyet'cim. Çok teşekkür ederim. Sevgiler.

Levent Cihat Cankat dedi ki...

Herşey sizin ve Canınızın içi eşinizin istediği gibi olsun Güngör hanım. Çok da yakışıyorsunuz birbirinize, allah nazardan saklasın.
Levent Cihat Cankat

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Çok teşekkür ederiz Levent bey, sevgilerimle.

Özge Alparslan dedi ki...

Allah verdiğiniz bu ciddi ve zor kararda yanında olsun. Pişmanlık vermesin. Özlemelerinize dayanma gücü versin. İstanbul da sizi özleyecek ama unutmayın.
Özge Alparslan

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Özge hanım,
Çok çok teşekkür ediyor kocaman amiiiiin diyorum.
sevgilerimle.