Ben hergün ya yoğurt yerim ya da ayran içerim.
Ayrıca aşağıdaki bilgilere ek olarak yoğurdu yüz maskesi olarak kullandığımı da belirtmek istiyorum. Yüzümü yıkadıkdan sonra yoğurdu sürüp 20 dakika kadar cildimin yoğurdu çekmesini bekliyorum. Sonra ılık su ile yıkayıp yoğurdu temizliyorum. Deneyin, daha ilk yapışda yüzünüzün kadife gibi, bebeksi bir yumuşaklığa ulaştığını göreceksiniz sizde.
Yoğurt,
Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar.
Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı etkisi bulunmaktadır, mide rahatsızlıklarını önler.
Şeker hastaları için yararlı bir besindir,kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır. Kaymağı alınmış ve ekşimemiş yoğurt tercih edilmelidir.
Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, özellikle çocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine yardımcı olur.
Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur.
Kanser riskini azaltır, özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.
Vücuttaki kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur, LDL-kolesterolü azaltır.
Kanda sağlıklı asit baz dengesi sağlar.
Süt ve süt ürünlerini tükettikten sonra laktoz intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yaşayan kişilerde laktozu parçalanması nedeniyle gaz oluşumu azaltır.
Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur.
Bağırsaklarda B vitaminlerinin üretilmesini sağlar.
Suyuyla birlikte yenmelidir, suyu vitamin içerir. Süzme yoğurtta B vitamini kalmaz.
Rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır, bu nedenle iyi bir uyku için idealdir.
Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır.
Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle zarar görebilecek yararlı bakterilerin korunması amacıyla, yoğurt yemelidirler.
Midesi çok duyarlı olanlar, oniki parmak bağırsağı ülseri olanlara dokunabilir.Bu durumda dikkatli tüketilmelidir.
Yoğurt, ayrıca inulin adıyla bilinen, alt sindirim sistemindeki sağlığı geliştirici bakterilerin üremelerini ve canlı kalmalarını sağlayan prebiotik bir madde içermektedir.
ABD`de yapılan bir araştırmada da, düşük kalorili rejimlerine yoğurt seçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz bir diyet programı uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildimiş. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktımış.
8 yorum:
Çok yararlı bir yazı. Bunları biliyorum ama uygulamakta son derece tembelim. Elimizin altında ki hazinenin bazen farkında olmuyoruz. Bu yazınla bana farkındalık yarattın. Teşekkür ederim. Bundan sonra dikkat edeceğim.
Sevgili Defne Soysal, gerçekden bazen gözümüzün önündeki, elimizin altındaki hazinelerin farkında olamıyoruz ne yazık ki. Yoğurt bunlardan sadece bir tanesi. Yazımın işinize yarayacak olmasına çok sevindim. Sevgilerimle.
Biz de yoğurtsuz sofraya oturmayanlardanız. Sanırım Zeytinyağlı yeşil Fasulyeyi yoğurtla
yiyen ender ailelerden biriyiz. Eğer açsam sıcak çorbayı ya da yemeği yoğurtla soğuturum. Pilavın yanına mutlaka koyarım. Kışın sıcak yazın soğuk çorbasını sık sık tüketirim.
Yazından sonra daha da bilinçli bir yoğurt tüketicisi olurum artık. Sağol Güngör' cüm.
Sevgili Asuman hanım sizin daha fazla bilince ihtiyacınız yok aslında :)) Benden bile daha fazla yoğurt tüketiyorsunuz. Emin olun ben sizin bu yazdıklarınızdan faydalanıcam.:)
sevgilerimle.
Sevgili Güngör;
Yogurt faydalarını biliyordum ama bu kadar çok olduğunu bilmiyordum.Adıyaman yöresinde öğlen ve ikindi vaktinde Pekmezli yoğurt çok tüketiliyor.eğer yemediysen yemeni tavsiye ederim.Selamlar
MALEAVE'DEN ALİ
Sevgili Ali bey,
Tavsiyenize mutlaka uyucam ve pekmezli yoğurdu deneyeceğim.
Bu arada MALEAVE'den derken ne demek istediğinizi anlayamadım.
Sevgilerimle.
Sevgili Güngör;
Maleave demek bizim kökenimize verilen ad.Bizim oralarda her aile kökenin bir adı var yani 1.derece akrabaların bağlı olduğu soy ağacı..
Ali
Merhaba Ali bey,
Anladım, bilgi verdiğiniz için teşekkürler, sevgiler.
Yorum Gönder