21 Mayıs 2011 Cumartesi

SERENAD



Okuduğum bütün kitaplarda kendimden birşeyler bulurum mutlaka.
Ya da, kendimi kitapdaki karakterlerden birinin yerine koyar öyle devam ederim okumaya. Ama çok az sayıda kitapla bu kadar bütünleştim doğrusu.

Kitapda adı geçen karekter olan Maya ile kesişen ortak noktalarımıza ben bile şaşırıdm. En önemli ortak noktamız, atalarımızın bir soykırımdan kaçarak Türkiyemize gelmesi. Maya kendi büyükannesinin acılarını hatırlayıp hüzünlenirken, bende kendi büyükannemi hatırladım bir kez daha.

Ağlamakdan gözleri kör olan büyük nenem, kör olduğu halde kendisini hava alması için evden dışarı çıkardıklarında " beni yüzüm Ahıska’ya bakacak şekilde oturtun " dermiş. İnanın şimdi bu cümleyi yazarken bile gözlerim doldu, burnum sızladı. Her türlü detayın yer aldığı ve Ahıskadan Sökülen Çınarlarımız adını verdiğim yazıma isterseniz burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kitapda hem iç içe geçmiş iki hikayeden oluşan bir roman, hem de çok donanımlı tarih bilgilerini bulacaksınız. Kitabı okudukca Zülfü Livaneli’ne bir kez daha hayran kalacağınız da kesin. Çok fazla emek verilmiş harika bir eser bence. Mutlaka okuyun diyorum.

Ayrıca bu kitabı bana hediye eden Canımın içi’ne de bir kez daha teşekkür ederim.

Sevgilerimle,
Güngör Ekinci.

4 yorum:

Defne Soysal dedi ki...

Kitabı okudum ve ben de senin gibi çok beğendim. Bu konuda bir de blok yazısı ben yazmıştım. Aynen senin gibi düşünüyorum. Mayanın ağzından yazar, ne yazıkki tarihte saklı kalmış, her birimizin evinde sırların olduğundan bahsetmiş, ne kadar doğru olduğu ortada...

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Kesinlikle haklısınız. Dört duvar arasında ne çok sır var aslında ama kimse bilmiyor. Gerçekden çok harika bir kitapdı. sevgilerimle.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Güngör,
Bende (anne tarafımdan) bir soykırımdan kaçan aileden gelmeyim. Yazını başladım ama Okumak için daha uyanık olduğum yarını hedef seçtim kendime. Sanırım oldukça değerli satırlar var.
Benim ananemde Selanik'ten göçmüş ve karnında annem olarak, eşini orada bırakmış ve bir daha da görmemiş:(
Seranad'ı okumak istiyordum, ama şimdi hemen okumak istiyorum.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Yaşamın Kıyısında, çok üzüldüm anaannenize. Hepimizin büyükleri türlü acılarla gelmişler buralara. Geçmişinizde böyle acı bir hikaye olduğuna göre eminim sizde benim kadar çok keyif alarak okuyacaksınız kitabı. Bir an önce başlayın, sevgiler.