20 Mayıs 2011 Cuma

ANADOLU KAVAĞI


Anadolu Kavağı, Beykoz ilçesine bağlı semtlerden biridir. Turistik bir balıkçı kasabası olmasıyla öne çıkmaktadır. Yaz aylarında çok sayıda turistin uğrak yeri olmaktadır. Yerli turist daha çok karayoluyla gitmeyi tercih ederken, yabancı turistler daha çok şehir hatlarının gezi vapuruyla gitmeyi tercih ederler.

Marmara Denizi ile Karadeniz'in bağlantı noktasına hakim bir noktada konumlanan, Doğu Roma döneminden kalma Yoros kalesi, Anadolu Kavağında turiziminin ana dayanağıdır. Bir diğer turistik öğe de mahallenin balıkçı restoranlarıdır.



Biz kalenin hemen yanındaki Yoros kafe-restorandan memnun kaldık. Merkeze indiğimizde de tatlı yeriz diye düşünmüştük aslında. Ama, hani Eminönü – Sultanhamam da çığırtkanlar vardır bilirmisiniz? Mağaza önünde hatta çoğu zaman yolun ortasında bağıra bağıra mağazaya müşteri çekmeye çalışırlar. Anadolu Kavağında da işte bu şekilde kafeye müşteri çekmeye çalışıldığını görmek şaşırttı beni açıkcası. Ayrıca çok da gereksiz ve rahatsız edici buldum bu uygulamayı.

İşin en kötüsüde, iki Waffle siparişi verdik. Birincisi geldi, yenildi, yutuldu, ikincisi hala görünürlerde yokdu. Yani, hem neredeyse kolunuzdan tutup zorla oturtuluyorsunuz hem de memnun kalmayacağınız bir hizmetle karşılaşıyorsunuz.

Açıkcası yemeğinizi de tatlınızı da Yoros kafede yiyip öyle aşağıya inmenizi tavsiye ederim. Ortam hem gözünüze, hem midenize, hem ruhunuza hitap ediyor çünkü. Şimdiden keyifli bir gün geçirmenizi dilerim.
Sevgilerimle.
Güngör Ekinci



2 yorum:

Bugday Tanesi dedi ki...

Mmmmmh, ne lezzetli görünüyor sofra. Yolum düşerse bu yazından faydalanırım :)

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Buğday Tanesi,
Ben o kadar memnun kaldım ki, mahçup olmayacağıma eminim.
Mutlaka tatmalısın bu lezzetleri.
sevgiler.