17 Şubat 2011 Perşembe

KİTAP TAVSİYELERİM VAR

Evde olmanın en güzel yanı!, hatta tek güzel yanı boş vaktinizin çok olması.
Üç aydır evde olduğum için bol bol kitap okuyorum bende.
Şunu da bitireyim yayınlarım, bunu da bitireyim yayınlarım derken, yayınlanmak üzere bekleyen bir sürü kitap birikti kitaplığımda. Şimdi bu kitaplardan bazılarını sizlerle de paylaşmak istiyorum.




Hatırlarsanız kısa bir süre önce eski işyerimden sevgili arkadaşım Seda, Şükran Yiğit'in ANKARA, MON AMOUR! isimli kitabını doğum günü hediyesi olarak göndermişti bana. Az önce "ikisi de zormuş" diyerek bitirdim kitabı. Kitap da anlatılan hikayede istemeden gidenler, istemeden kalanlar var. Okurken düşünüyorsunuz ben olsam ne yapardım diye. Sonra görüyorsunuz ki belirsizliğin olduğu durumlarda gitmek de zor kalmak da. Allah her zaman en doğru kararı vermemizi nasip etsin.
Hikaye hüzünlü, anlatım içli. Sonuç, mayhoş elma tadında bir eser. Keyifle okuyacağınıza inandığım güzel bir kitap.




Tanıtmak istediğim ikinci kitap Adana seyahatim sırasında kuzenim Seda ablamın hediyesi olan Elif Şafak'ın AŞK isimli kitabı.
40 yaşından sonra hem tasavvuf anlamında aşkı, hem dünyevi aşkını bulan Amerika’lı bir kadının zorlu yolculuğu anlatılıyor eserde. Kitabı okudukca Şems-i Tebrizi'nin 40 kuralla ne anlatmak istediği de iyice anlaşılmış oluyor bence.
"Ya ortasındasındır AŞK'ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde..."



Üçüncü kitabımızda Ali Poyrazoğlu, tiyatrocu yanıyla yaşam koçu yanını birleştirmiş bence. Gerçeğin hayalle, övgünün eleştiri ile harmanlandığı, gülerken düşünüp, düşünürken güleceğiniz bir eser.



Dördüncü kitap, yeni yıla birkaç gün kala okumaya başlayıp, yeni yılın ilk günlerinde bitirdiğim Maeve Binchy’nin BU YIL FARKLI OLACAK isimli eseri. Kitapda yeni yılı yeni umutlarla karşılamaya hazırlanan, birbirinden bağımsız onbeş hikaye var. Maeve Binchy’nin diğer kitapları gibi bu kitabını da büyük bir zevkle okudum.


Veee KIŞ CEMRESİ
Pınar Sarp' ın kaleme aldığı, tadına doyum olmayan bir aşk hikasi.
Nefret, hırs, yalan, acı, gerçekler, korku, ihanet, sevgi ve kaçmanın mümkün olmadığı, aşk.
Yazarın hayal gücüne hayran olacağınız bir kitap. Entrikalarla dolu bir maziyi paylaşan iki kişinin hayatının kesişmesi ve sonrasında herşeye herkese rağmen yaşadıkları aşkları anlatılıyor.

9 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

poyrazoğlu ve aşk !!
Favorim..
diğerlerinide tanıdığıma çok memnun oldum güngörcüğüm,
teşekkür ederim canım,
hem seni çok enerji dolu ve güçlenmiş hissediyorum..
Harikasın ! :)

Selma Er dedi ki...

Paylaşımını ziçin teşekkürler.Maeve Binchy’nin ''BU YIL FARKLI OLACAK'' Kitabı bende de var.Alıp da okuyamadığım,ya da yarım kalan kitaplarım da var..Dünya'nın en güzel şeyi,insanın sevdiği kitapları alabilmesi ve okuyabilmesi.Satır aralarında kendi yaşamından,duygularından ortak birşeyler bulması.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba gungor hanim ne guzel kitap okumak ve tavsiye etmek eyer zamaniniz olursa size tavsiyem (EL NIÑO DEL PIJAMA DE RAYAS) kitabini okumanizi tavsiye ederim. turkçe çevrisini bilmiyorum bilmiyorum.

Adsız dedi ki...

ha kitabin yazari. john boyne.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Nunu’cum çok teşekkür ederim, bende kendimi oldukca iyi hissediyorum, demek blogdan sizlere de yansıyormuş, mutlu oldum doğrusu. Canım bir de poyrazoğlu ve aşk derken " Tamamla Bizi, Ey Aşk!" isimli kitabımı diyorsun, yoksa o başka bir kitap mı canım? Senin zevkine güveniyorum, hemen edineyim bir tane.Öptüm sevgiler.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sevgili Selma hanım çok doğru, okuduğumuz her kitap da kendimizden bir şeyler buluyoruz. Ya kendimizi okuyoruz, ya da olmak istediğimiz/istemediğimiz hayatları... Yazmayı da okumak kadar çok seviyorum. Umarım birgün kısmet olur. Sevgilerimi gönderiyor, çok öpüyorum.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

İsmini yazmamış olan sevgili okuyucum, yazarın adını yazmanız iyi olmuş. Bu sayede kitabı tespit edebildim. Türkçe çevirisi Çizgili Pijamalı Çocuk. Kitabın adını bulmaya çalışırken, kitapla ilgili merak uyandıran çok şeyler okudum ve alınacak kitaplar listeme ekledim hemen. Okudukdan sonra buradan da paylaşırım.

Bu arada bir daha ki yorumda adınızı da bırakmanızı rica ediyorum. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sayın Güngör Ekinci, kitapları çok güzel anlatmışsınız.Sizi tebrik ediyorum.Saygılar.

Ozan Karlı

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Teşekkür ederim Ozan bey.
sevgiler.