Bugünkü tarifim Adıyaman'lı arkadaşım Ayten'den.
Açıkcası şimdiye kadar yumurta ve pekmezi bir arada ne düşünmüştüm ne de duymuştum.
Ama oluyormuş işte. Alışık olmayanlara biraz ağır gelebilir.Çünkü hafifden geniz yakan bir tadı var. Hem sağlıklı, hem kolay yapılan, hem de ekonomik olan bu lezzeti kahvaltıda sıcakken yemenizi öneririm.
MALZEMELER
2 yumurta
4 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı tereyağı ya da sivi yag
YAPILIŞI
Yumurtaları derin bir kaba kırın ve çırpın.
Yağı tavada eritin.
Çırpılmış yumurtaları tavaya dökün.
Tavada yumurta yapar gibi pişirin.
Tavadaki yumurtaları, pekmezin iyice içine işlemesi için parçalara bölün.
Sonra pekmezi ilave edin.( Pekmez çok koyuysa, çok az da su ilave edilebilirmiş. Ben sırf pekmezle yaptım.)
Pekmezi ilave ettikden sonra, pekmez içinde bir kez kaynadıkdan sonra ocakdan alabilirsiniz.
Ayten'cim bak bakalım olmuşmu? :)
Afiyet olsun.
Sevgilerimle,
Güngör Ekinci
Süper değişik ve lezzetli birşeye benziyor Güngörcümmm, farklı şeyleri yapmaktan keyif alan arkadaşım benim...
YanıtlaSilİlginç görünüyor.
YanıtlaSilFarklı bir lezzeti bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
YanıtlaSilHülya Yılmaz
Canım Delfiş'im, biliyorum sen de seviyorsun farklı lezzetleri. Hafta sonu oğluşuna yap mutlaka. Çok öptüm canım. Sevgiler.
YanıtlaSilAdını yazmayan sevgili okuyucu, deneyin, belki beğenirsiniz siz de.
Sevgiler.
Sevgili Hülya hanım,
rica ederim, umarım yapıncada menun kalırsaınız.
sevgiler.
hiç aklma gelmezdi bi gun bizim hep kahvaltina yedigimiz pekmezli yumurtanin nami bu sayfalara tasinacagi.inaninki sevindim .ben koyde yetistim ve bizim vaz geçilmez yemegidi halen oyle .mustafa
YanıtlaSilGüngör hanım, gözlerim doldu. Çocukluğumu hatırlattınız bana. Bizim Bingöl'de de yapılır bu yemek. çok nefis olur. herkese tavsiye ederim köyümüzün yemeğini denesinler. Şükran Kara
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilÖzlem Evlek
Sevgili Mustafa bey,
YanıtlaSilsamimi bir dille yazmış olduğunuz yorumunuz için çok teşekkür ederim. Eskileri hatırlamak ne kadar da mutlu ediyor bizleri değil mi? Eski bir dost, eski bir kıyafet, eski bir hatıra ya da şimdi olduğu gibi eski bir yemek. İnsanın gözünde hatıraları canlanıyor. Sevindiğinize mutlu oldum gerçekden.
Sevgilerimle.
Sevgili Şükran hanım,
YanıtlaSilumarım mutlu anılarınızı hatırlatmışımdır size.
Eminim okuyucularım bu yorumunuzu dikkate alacaklardır. Çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle.
Çok teşekkür ederim Özlem hanım.
YanıtlaSilSevgiler.
HARika görünüyor. bende hemen deneyeceğim. ancak bende buna benzer bir tarif vereyim. bende Zeynep'e yapıyordum bebekken.
YanıtlaSilyumurtayı tereyağında pişirip , sıcakken içine 1-2 kaşık (isteğe göre değişibelir) labne peyniri ve bal ilave ediyordum. müthiş güzel oluyordu. yalnız biraz sulanabiliyor..miniklere hem lezzetli hemde süper besleyici bir sabah kahvaltısı...
eminim pekmezli de süperdir....
Canım Bahar'cım, Zeyno ballı yumurtaları yediği için bu kadar tatlı demekki:) Tarifi yazdığın için sağol. Dediğin gibi özellikle çocuklar için harika bir lezzet gibi duruyor.
YanıtlaSilöptüm çok canım,
sevgiler.
Sevgili Güngör;
YanıtlaSilyazdığın yazıları öyle bir dille yazıyorsun ki etkilememk mümkün değil,yazında bahsettiğin Pekmezli yumurta bizim Adıyaman yöresinde ve çevre bölgelerde sık sık yenilen bir kahvaltı+işten eve geldiğinde hazır bir seyler yoksa 5 dakikada yapılan bir yemektir.normalde severim ama sen güzel bir dille anlatınca daha çok sevmeye başlıyacağım.istanbul'la dönünce Ayten'e soylerim yapar bana...
Selamlar
Merhaba Ali bey,
YanıtlaSilBu ne güzel bir yorum böyle.
Ayten’in ellerine sağlık olsun, size de afiyet olsun ozaman:)
Kocaman sevgi ve selamlar.